10. Ligue 1

We beginnen het lijstje met de hoogste voetbaldivisie in Frankrijk. Het is een competitie waar de aller grootste spelers ter wereld spelen zoals Lionel Messi, Neymar Jr. en Kylian Mbappe. Gemiddeld verdien je als speler in deze Franse voetbalcompetitie maar liefst €1.177.000 per jaar. Flink veel geld, maar in sommige andere landen verdienen spelers gemiddeld zelfs nog meer.

9. Bundesliga

Een van de landen waar voetballers gemiddeld nog meer verdienen dan in Frankrijk, is bij onze zuiderburen in de Bundesliga. Op het hoogste niveau van het Duitse voetbal verdienen spelers per jaar gemiddeld €1.793.000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bundesliga (@bundesliga)

8. Serie A

Je hebt misschien al gemerkt dat er tot nu toe alleen maar voetbalcompetities op de lijst staan. Ook niet heel gek, want voetbal is de allergrootste sport ter wereld (op basis van het aantal fans wereldwijd). De hoogste Italiaanse voetbaldivisie is een van de grootste competities in het voetbal. Gemiddeld verdienen voetballers €2.081.000 per jaar in de Serie A.

7. La Liga 

We blijven voor nu nog eventjes bij het voetbal, want ook wel de Primera División (ook wel bekend als La Liga) is volgens vele voetbalfans een van de beste voetbalcompetities ter wereld. Vrijwel iedere jonge voetballer droomt er ooit van om voor FC Barcelona of Real Madrid te spelen, ploegen met een rijke historie. Het is dan ook wel te snappen dat een speler in deze sportcompetitie gemiddeld €2.300.000 per jaar verdient.

6. National Hockey League

De NHL is de belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld. Bij deze competitie nemen teams uit zowel Amerika als Canada deel. IJshockey is ontzettend populair in deze twee landen. Ook krijgen de spelers ontzettend lekker betaald, want gemiddeld verdienen spelers maar liefst €2.434.000 op jaarbasis in de NHL.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NHL (@nhl)

5. National Football League

De National Football League (NFL) is de grootste professionele american football-competitie van de Verenigde Staten. Daarnaast is het ook gelijk een van de best betaalde sportcompetities. NFL-spelers verdienen per jaar gemiddeld €2.952.000.

4. Premier League

Op nummer vier hebben we nog een voetbalcompetitie. De Premier League is de hoogste divisie in het Engelse voetbal en hier verdienen voetballers gemiddeld het meest van alle voetbalcompetities. De beste clubs, wereldberoemde spelers en reusachtige stadions; de Premier League heeft het allemaal. Het salaris van een Premier League-voetballer bedraagt gemiddeld zo’n €3.595.000 per jaar. Dit komt mede door de enorme uitschieters, zoals het salaris van Erling Haaland bij Manchester City.

3. Major League Baseball

De Major League Baseball is het hoogste professionele honkbalniveau in Noord-Amerika. De MLB behoort tot een va de grootste Amerikaanse sportcompetities. Deze competitie is dan ook een van de best betaalde sportcompetities ter wereld. Honkbalspeler verdienen in de MLB gemiddeld zo’n €3.650.000 per jaar. Het salaris van de Nederlandse Xander Bogaerts liegt er ook niet om.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MLB ⚾ (@mlb)

2. Indian Premier League

De Indian Premier League is de twee na best betaalde sportcompetitie. Deze cricketcompetitie is ontzettend populair in India en bestaat uit slechts acht teams. Gemiddeld verdienen spelers in deze competitie per jaar zo’n €4.799.000.

1. National Basketball Association

In de NBA verdien je als speler gemiddeld veruit het meest van alle andere sportcompetities. Natuurlijk heb je een aantal uitschieters die het gemiddelde flink omhoog trekken. Dan hebben we het over mannen zoals Stephen Curry, Lebron James en Kevin Durant. Maar ook als je geen absolute wereldster bent verdien je een behoorlijk zakcentje in de NBA. Gemiddeld verdienen basketballers in deze competitie zo’n €7.531.000 per jaar.

Benieuwd wat voetballers in Nederland gemiddeld verdienen? Lees dan ook het artikel over het gemiddelde salaris van voetballers in Nederland.