Het gemiddelde salaris van voetballers in de Keuken Kampioen Divisie

Het gemiddelde salaris van voetballers hangt af van verschillende factoren, zoals de ervaring en het niveau van de competitie. Ook kan het salarisverschil binnen dezelfde competitie enorm groot zijn. Zo is de club waar een speler onder contract staat een grote factor. Een speler van PEC Zwolle verdient gemiddeld meer dan een speler van FC Den Bosch. Ook je leeftijd, budget van je club en waar je in het verleden hebt gevoetbald speelt een grote rol bij het salaris van een voetballer. De gemiddelde salarissen in de eerste divisie (Keuken Kampioen Divisie) liggen circa tussen de €2.000 en € 4.000 per maand. Geen grote vetpot vergeleken met de salarissen in de Eredivisie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Samir Lagsir (@samirlagsir)

Het gemiddelde salaris van voetballers in de Eredivisie

Het spreekt natuurlijk voor zich dat voetballers in de Eredivisie gemiddeld meer verdienen dan spelers uit de Keuken Kampioen Divisie. De Eredivisie is het hoogste niveau in het Nederlandse voetbal. Clubs hebben nou eenmaal hogere budgetten en sommige ploegen komen zelfs op internationaal niveau uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eredivisie (@eredivisie)

Het gemiddelde salaris van voetballers in de Eredivisie ligt op €291.000 bruto per jaar, omgerekend is dit €24.250 per maand. Hoewel dit bedrag het grote verschil tussen beide divisies aankaart, geeft het wel een vertekend beeld. Zo verdienen spelers bij clubs als Ajax, PSV en Feyenoord miljoenen per jaar, waardoor zij het gemiddelde salaris flink omhoog krikken. Zo bedraagt het salaris van Xavi Simons bij PSV momenteel zo’n één miljoen euro per jaar.

Veel spelers krijgen bonussen aan de hand van prestaties

Voetballers kunnen vaak extra geld verdienen bij het behalen van bepaalde doelstellingen. Veel clubs werken met doelpuntenpremies en premies per assist. Voor een aanvaller kan dit gemiddeld oplopen tot zeker €1.500 per maand. Grote spelers en aanvoerders krijgen vaak ook nog eens wedstrijdpremies. Gemiddeld liggen deze premies tussen de €350 en €750 per winst. Kortom, in Nederland valt er afhankelijk van je talent en kwaliteiten heel wat geld te verdienen in het voetbal. Maar één ding is zeker: het écht grote voetbalgeld vind je in het buitenland.