De carrière van toptalent Xavi Simons

Het Nederlandse toptalent Xavi Simons is geboren op 21 april 2003 en is de zoon van voormalig Fortuna-speler Regillio Simons. Xavi speelt al voetbal sinds zijn jonge jaren en vertrok in het seizoen van 2010/2011 naar de jeugdploeg van FC Barcelona. Daar doorliep hij ieder jeugdelftal met gemak en dat ook nog regelmatig met een aanvoerdersband om zijn arm. De krullenbol heeft helaas nooit zijn debuut kunnen maken in de eerste divisie van FC Barcelona.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xavi Simons (@xavisimons)

Van het ene naar het andere team

Dat Xavi vaarwel moest zeggen tegen de Catalaanse club, vond hij niet erg. Hij maakte namelijk een onverwachte beslissing om te wisselen naar de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain in het seizoen van 2019/2020. Hier kreeg hij op zestienjarige leeftijd een plek in PSG U19 en in 2020 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van PSG als zeventienjarige. Vrij duidelijk dus dat er veel potentie in hem zit. PSG betaalde Xavi Simons dan ook een zeer royaal salaris voor zijn leeftijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xavi Simons (@xavisimons)

Wat is het salaris van Xavi Simons bij PSV?

FC Barcelona wilde hem zijn eerste profcontract aanbieden, deze zou een jaarsalaris bevatten van €200.000. Ook zou deze nog oplopen in zijn tweede en derde contractjaar. Dat aanbod legde hij aan de kant om te tekenen bij PSG. Zij boden hem namelijk een salaris van één miljoen euro bruto per jaar. Sick!

Dit bod kon hij niet weigeren en dus maakte hij de overstap naar de club in Parijs. Hier speelde hij uiteindelijk samen met topspelers Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar Jr. In de zomer van 2022 tekende Simons voor PSV. Eén ding moge duidelijk zijn: deze keuze maakte hij niet voor het geld maar voor sportieve ambities. Dat heeft dus goed uitgepakt voor de middenvelder. PSV heeft naar verluidt het één miljoen salaris van de vorige club overgenomen. En om niet te vergeten: Nederlands elftal spelers krijgen ook premies van de KNVB door deelname aan het wereldkampioenschap.