Wie is Xavi Simons?

De Nederlandse Xavi Simons is een van de grootste Nederlandse talenten in de voetbalwereld. Hij is geboren op 21 april 2003 en is de zoon van voormalig Fortuna-speler Regillio Simons. Al sinds zeer jonge leeftijd werd de kleine krullenbol op de voet gevolgd. In het seizoen 2010/2011 vertrok hij naar de jeugd van FC Barcelona. Hier doorliep hij vrijwel ieder jeugdelftal, met regelmatig de aanvoerdersband om zijn arm. Helaas heeft hij nooit zijn debuut kunnen maken in het eerste van FC Barcelona, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Hij vertrok namelijk vrij onverwachts in het seizoen 2019/2020 naar de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. Op zestienjarige leeftijd kreeg hij al een plek in PSG U19 en in 2020 maakte hij op zeventienjarige leeftijd al zijn debuut in het eerste elftal van PSG. We kunnen dus wel stellen dat de jongeman een veelbelovende carrière in het verschiet heeft, mocht hij zo doorgaan.

 

Wat verdient hij bij PSG?

Zoals wel vaker in de voetbalwereld, wordt er een spelletje gespeeld tussen de clubs en spelersmakelaars. De club uit Parijs wil het contract van de Nederlander verlengen, maar zijn er nog niet uit met de andere partij. Xavi Simons wil alleen blijven wanneer hij echt uitzicht heeft op een rol in het eerste team. Begrijpelijk statement, vooral voor een achttienjarige speler die zich nog moet ontwikkelen.

Echter zou hij het niet voor het geld hoeven doen. Naar verluidt betaalt PSG de middenvelder nu al zo’n € 1 miljoen per jaar, en dat voor een jeugdspeler. Dit zou netto zo’n € 600.000 zijn, omgerekend € 50.000 per maand. Mocht hij zijn contract echter verlengen, dan kan hij ook een dikke salarisverhoging verwachten.

Dat je met voetbal dus een aardig zakcentje kan verdienen, dat verbaast niemand meer. Bekijk maar eens naar de lijst met de 10 rijkste voetballers van dit moment. Die hebben hun zakken goed gevuld.