De rijkste voetballers van 2020

Van voetballers, en dan bedoelen we de echte topvoetballers, weten we dat ze behoorlijk vermogend zijn. Zo koopt Ronaldo vaker een huis dan dat jij een nieuwe auto koopt en zit Virgil van Dijk er ondertussen ook warmpjes bij. Hoe vermogend ze nu echt zijn hebben we onderzocht en het resultaat is niet minder dan verrassend. De rijkste tien voetballers presenteren we vol trots aan je.

 

10. Mesut Özil ($120 miljoen)

Mocht de naam je niet zo veel zeggen, schaam je vooral niet. De beste man is namelijk na een opvallende politieke uitspraak uit de selectie van Arsenal gezet. Hij mag dus vanaf de tribune toekijken hoe zijn teamgenoten zonder hem ook de sterren van de hemel spelen. Voor het geld hoeft hij in ieder geval niet te voetballen: Özil bezit namelijk zo’n 120 miljoen dollar.

9. Andrés Iniesta ($120 miljoen)

Zijn naam staat in het collectieve geheugen van de meeste Nederlandse voetbalfans gegrift. Hij maakte namelijk eigenhandig een einde aan de aspiraties van Oranje door in de WK-finale van 2010 de winnende treffer te scoren. Momenteel heeft hij FC Barcelona ingeruild voor Japan en geniet hij van zijn vermogen van eveneens 120 miljoen dollar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Andres Iniesta (@andresiniesta8)

8. Paul Pogba ($125 miljoen)

De eerste naam die je wellicht wel bekend in de oren klinkt. Paul Pogba is lekker bezig bij Man Utd. En geldt nog steeds als een enorm talent. Klein probleem: volgens kenners laat hij nog steeds niet zien dat hij de topper is die hij zou zijn. Maakt niks uit. Met een vermogen van 125 miljoen dollar mag je er af en toe wel de kantjes vanaf lopen.

7. Gareth Bale ($145 miljoen)

Van de Welshman horen we nog sporadisch iets nadat hij bij Real Madrid op een dood spoor is beland. Hij hoeft zich echter niet te vervelen. Met een vermogen van 145 miljoen dollar moet je gekke dingen doen om het er door heen te jagen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11)

6. Wayne Rooney ($170 miljoen)

Nog een Brit die het niet kan laten om te voetballen. Ooit een gevierde ster, maar tegenwoordig actief op het tweede niveau in Engeland. Nadat hij zijn beste dagen bij Man Utd had doorgebracht, speelde hij heel even voor Everton en koos daarna voor het avontuur in de V.S. Momenteel liggen  zijn voetbalschoenen in de kast en werkt hij mee als trainer bij Derby County in England.

5. Zlatan Ibrahimovic ($190 miljoen)

Het enfant terrible van de voetbalsport mag uiteraard niet ontbreken. De Zweed die nog liever een hotel koopt dat de stad af te moeten lopen voor een appartement beschikt over 190 miljoen dollar. Dat heeft hij overigens niet allemaal verdiend op het veld, maar vooral dankzij lucratieve sponsordeals. Dat zijn vermogen nog verder zal groeien, daar twijfelen we niet aan. Voorlopig ziet het er immers niet naar uit dat Zlatan Ibrahimovic snel met pensioen zal gaan.

4. Neymar Jr. ($200 miljoen)

Wat betreft de top 10 hebben we met Neymar de grens van 200 miljoen dollar bereikt. Het is een bijzondere voetballer die niet bij iedereen even populair is. Daar zal hij waarschijnlijk niet echt van wakker liggen. Met een vermogen van 200 miljoen dollar is dat waarschijnlijk het laatste waar je je zorgen om gaat maken. Bij Paris Saint Germain speelt hij nog altijd steengoed, dus daar kunnen we de komende jaren alleen nog maar van genieten.

3. Lionel Messi ($400 miljoen)

Nog zo’n grootverdiener: Lionel Messi. De beste man speelt bijna zijn hele loopbaan al bij een en dezelfde club en heeft ondanks de komst van Koeman zijn fans niet in de steek gelaten. Ook hij speelt gewoon voor de lol, want zeg nou zelf, als je 400 miljoen dollar bezit is opeens alles heel erg relatief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

2. Cristiano Ronaldo ($500 miljoen)

Mocht denken dat Messi de rijkste was, dan zal het je wellicht verbazen dat Ronaldo nog net iets meer heeft. Met 500 miljoen dollar is de Portugees een verhaal apart. Hij speelt momenteel nog bij Juventus, maar dat kon volgend jaar wel eens anders zijn. Nog altijd is deze man een genot om naar te kijken. Een combinatie van snelheid, kracht en ohja, veel centen.

1. Faiq Bolkiah ($20 miljard)

Grote kans dat je totaal niet weet wie Bolkiah is. Wees gerust, het is niet een nieuwe aanwinst van een eredivisieclub. Hij speelt in Portugal voor CS Maritimo. Dat mag je overigens direct vergeten, want zijn vermogen dankt hij niet aan interessante transfers of leuke reclamespotjes voor Nike. De beste man heeft gewoon een ontiegelijk rijke pa waardoor zijn vermogen wordt geschat op zo’n 20 miljard dollar. Toch best wel bizar, wat een geld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib)