Indoor mountainbike hal

De hal waar je met je mountainbike naartoe kan staat in Almere. Ruige bochten en obstakels, dat is wat je vindt in de hal. Er is in totaal 4 kilometer aan overdekt mountainbike-parcours. In totaal zijn er drie routes die je kan fietsen, dus elk niveau mountainbiker kan daar wel een route vinden die op zijn niveau zit. Dus mocht je een aantal vrienden hebben die een slechte hand-oog coördinatie hebben, dan kan je hun op de makkelijke baan zetten.

indoor mountainbike hal

De routes in de mountainbike hal

Er zijn in totaal drie routes: blauw, rood en zwart. De blauwe route is eigenlijk de makkelijkste route. Deze kan je gebruiken om op te warmen en om je lompe vrienden te droppen. Verwacht op deze route rustige bochten met lichte obstakels. De rode route is de middelzware route, hier kan je op je mountainbike fietsen wanneer je wel al ervaren bent, maar nog niet de zwaarste baan op wilt. De zwarte route is voor de mensen die al pro zijn op de mountainbike. Het bestaat uit grote sprongen, wallrides, rotsen, smalle steegjes en hoge drops.

In de huidige situatie is het belangrijk dat iedereen genoeg ruimte heeft om te fietsen, daarom kan moet wel reserveren op de baan voordat je kan gaan fietsen. Niet dat je voor niks met auto naar Almere bent gereden.

Indoor-MTB-wheelie-1024x683

Trainingen en activiteiten

Je kan natuurlijk lekker vrij rondscheuren, maar je kan ook een training volgen. Zo is de baan ook geschikt om met de kids naartoe te gaan, omdat er allerlei kinder-activiteiten zijn. Zo krijgen je kinderen alle mountainbike-skills onder de knie. En dat is nog niet alles: ze hebben zelfs alpaca’s rondlopen. Dus mochten de vrouwen ook mee willen, dan kan dat. Die zet je gewoon bij de dieren met een bakje voer. En wanneer het stoere chicks zijn, neem je ze gewoon mee de baan op. Succes!