Lange mountainbike-routes combineren

Échte professionals kennen de mountainbike-routes zoals hierboven genoemd waarschijnlijk al uit hun broekzak, maar de minder ervaren fietser heeft waarschijnlijk wél baat bij dat ze de twee routes met elkaar gecombineerd hebben.

Het is nu makkelijker dan ooit om de route te weten, aangezien ze er alles aan hebben gedaan om het je makkelijk te maken. Zo zijn er overal bordjes te vinden en zijn er tussendoor routeplanners te vinden waar je op kan kijken waar je je precies bevindt.

mountainbike routes Nederland Belgie

Veel routes met elkaar gecombineerd

Doordat je de routes tussen Fort de Roovere in Halsteren tot de Leeuw van Vlaanderen en het Grenspark Kalmthoutse Heide goed met elkaar kunt combineren, zorgt er ook voor dat je langs veel meer routes komt. Zo kom je langs de Wildernissen (9 km), stoppelbergen (6 km), Volksabdij (5,6 km) en Staartse heide (6,6 km).

De vernieuwde verbindingsroute is verdeeld over een noord- en een zuidkant en telt in totaal bijna 35 kilometer. Wanneer je alles met elkaar combineert, heb je dus tientallen kilometers aan off-road fietsplezier. En het is dus een stuk makkelijker geworden voor de minder ervaren fietser. Dus wil je beginnen met mountainbiken? Dan kan je altijd aan de route beginnen en stoppen wanneer je niet meer wilt. Of je fietst natuurlijk als een echte crosser door tot de finishlijn.

mountainbike-routes-welke

Unieke mountainbike-routes in Nederland

Dit soort mountainbike-routes zijn écht uniek in Nederland. Je kan er namelijk jumps en ruige bochten vinden, maar ook voor de prachtige natuur vinden. Op de Kalmthoutse Heide zijn veel open zandvlaktes te vinden, waardoor je route een nog specialere beleving is. Om de verschillende routes op te komen moet je trouwens wel even van tevoren een vignet ophalen. Dit vignet geeft aan dat je bij één van de startpunten vertrokken bent. Wanneer je dat niet doet, is de kans groot dat je een boete ontvangt. Zo’n vignet zorgt voor goed onderhouden paden, dus je snijdt er alleen mee in je eigen vingers als je er geen ophaalt.