De carrière van het voetbaltalent

Erling Haaland is 22 jaar oud en heeft zich de laatste jaren neerzet als toptalent. Dat heeft hij bovendien niet van een vreemde. Hij is namelijk de zoon van Noorse voetballegende Alf-Inge Haaland, die jarenlang voor Leeds United heeft gespeeld. Qua carrière gaat Erling zijn vader achterna. Zo kwam hij van 2019 tot 2022 uit voor Borussia Dortmund. In die periode scoorde hij maar liefst 62 doelpunten in 67 wedstrijden. Ongelofelijke statistieken!

Ook speelt hij sinds 2019 voor het Noorse elftal en sinds dit seizoen mag Erling ook een basisplaats in het elftal van Manchester City aan zijn cv toevoegen. Zij namen hem over van de Duitse voetbalclub voor het ongelofelijke bedrag van 51 miljoen Britse pond.

Erling zijn prijzenkast is goed gevuld. Zo werd hij op 21 november 2020 verkozen tot Golden Boy (de beste speler onder de 21 in Europa), werd hij in 2019 voetballer van het jaar in Oostenrijk en mocht hij zichzelf kronen tot topscorer in de UEFA Champions League in 2020/2021. We kunnen dus wel stellen dat deze man nog veel gaat schitteren op het voetbalveld!

Hoe hoog is het salaris van Erling Haaland bij Manchester City?

Dat de Noorse spits een aardig zakcentje aan zijn prestaties overhoudt is wel duidelijk. Hij behoort zelfs tot de best betaalde voetballers ter wereld. Erling Haaland verdient een salaris van €51 miljoen per jaar (inclusief bonussen). Maar dit zijn niet de enige inkomsten voor de Noor, wat logisch is als je zo’n grote speler bent. Naast zijn basissalaris komen hier ook nog alle sponsordeals en andere inkomsten bovenop. Zo heeft hij onder andere samenwerkingen met Nike en heeft hij ruim 27,3 miljoen volgers op Instagram, waarmee hij een zeer groot bereik heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Premier League (@premierleague)

Met zo’n salaris heeft Erling Haaland natuurlijk ook een uurloon waar veel mannen alleen maar van kunnen dromen. Zo verdient hij ongeveer €6.324 per uur en verdient hij per minuut op het voetbalveld gemiddeld €105.