Oorlogsklassieker Band of Brothers toont de strijd van de Easy Company

De mini-serie Band of Brothers bestaat uit 10 afleveringen. We volgen de Easy Company, bestaande uit een groep Amerikaanse parachutisten. Eerst is te zien hoe de mannen worden getraind, vervolgens worden ze uitgezonden. We zien de groep landen in Normandië, maar ook bij grote momenten zoals de Slag om de Ardennen en verschillende reddingsmissies.

 

Tot het einde van de oorlog volgt de kijker de Easy Company, onder leiding van majoor Richard Winters. Doordat sommige van de soldaten worden gedood of gewond raken, wisselt het team vaak. Elke aflevering staat één personage en diens acties centraal.

Op waarheid berust verhaal

De soldaten van de Easy Company hebben echt bestaan. Band of Brothers is dus ook gebaseerd op een boek dat vertelt over de belevenissen van de originele Easy Company. Om de grote oorlogsscènes zo goed mogelijk te kunnen filmen, was er een behoorlijk budget nodig. Sterker nog: toen de serie werd gemaakt was het de duurste mini-serie ooit. Voor de productie van de serie werd namelijk $12.5 miljoen per aflevering uitgetrokken. Het resultaat mag er zijn: de serie is schokkend, realistisch en zeer actierijk.

Band of Brothers

Spielberg en Hanks creëren samen oorlogsklassiekers

Het kan goed zijn dat Band of Brothers je aan de andere oorlogsklassieker Saving Private Ryan doet denken. Tom Hanks en Steven Spielberg waren namelijk allebei betrokken bij zowel de film als de serie. In Band of Brothers zien we onder andere Damien Lewis. Hij speelt de rol van majoor Richard Winters. Damian Lewis kennen we onder andere van Homeland en natuurlijk Billions.

Band of Brothers

Goede IMDb-score voor Band of Brothers

Op IMDb kan Band of Brothers rekenen op een 9.4 als gemiddeld cijfer. Het bizarre cijfer getuigt van het hoge niveau van de serie. De serie is niet op Netflix te zien. Mocht je op zoek zijn naar andere goede mini-series die je wel kan streamen, check dan de lijst met 10 ijzersterke mini-series die op Netflix staan.