Mini-series op Netflix met IMDb-scores

Netflix barst van de films en series. Soms zou je echter iets willen hebben dat daar tussen zit. Een moord die in een misdaadfilm moet worden onderzocht is (meestal) minder intrigerend dan één waar meerdere afleveringen aan besteed zijn. En net als je met personages meeleeft, is de film voorbij. Toch kan het ook zijn dat je bij series veel seizoenen op een gegeven moment afhaakt, of de kwaliteit minder wordt. Gelukkig zijn er ook een aantal mini-series op Netflix te vinden. Dit zijn 10 series van hoogstaand niveau én hun IMDb-score.

When They See Us

In 2019 was When They See Us één van de mini-series op Netflix met de beste recensies en hoogste cijfers. Het verhaal speelt zich af in 1989. Vijf Afro-Amerikaanse jongens worden beschuldigd van de verkrachting van een blanke vrouw in Central Park. De jongens zijn onschuldig en er is ook geen tastbaar bewijs. Toch worden ze vervolgd en aangeklaagd. De serie is waargebeurd en gaat over de strijd voor gerechtigheid.

IMDb-notering: 8.9

 

Unbelieveable

Ook de gebeurtenissen in Unbelievable zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Een jong meisje wordt slachtoffer van een inbreker die haar verkracht. Wanneer het erop lijkt dat ze de gebeurtenissen zelf heeft verzonnen, lijken mensen haar niet te geloven. Totdat twee politievrouwen soortgelijke zaken ontdekken, verspreid over gebieden met verschillende politiekorpsen. Doordat de politieafdelingen niet samenwerkten, kon hij lang zijn gang gaan. Maar daar komt nu verandering in.

IMDb-notering: 8.4

 

The Haunting of Hill House

Met tien afleveringen is deze eigenlijk niet echt een ‘mini-serie op Netflix’ te noemen. De afleveringen zijn echter zo spannend dat de kans groot is dat je ze allemaal achter elkaar hebt gebinged. In de film groeien twee broers en drie zussen samen op in een huis dat ongelofelijk veel geheimen lijkt te verbergen. Later jaren, als ze volwassen zijn, worden ze geconfronteerd met hun jeugd en de rol die het huis hierin speelde.

IMDb-notering: 8.7

 

Unorthodox

Pas net verschenen, maar Unorthodox is nu al een echte aanrader. De serie volgt het meisje Esther. Zij wordt binnen haar strenge joodse gemeenschap in New York uitgehuwelijkt. Ongelukkig in haar huwelijk vlucht ze naar Berlijn. Daar probeert ze een nieuw leven op te pakken, totdat haar man en neef opduiken om haar terug te halen. Net als veel mini-series op Netflix is de serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

IMDb-notering: 8.1

Bodyguard

Bodyguard kan gerust één van de vetste mini-series op Netflix worden genoemd. Richard Madden (bekend van Game of Thrones) is David Budd, een oorlogsveteraan van Afghanistan. Nu wordt hij de bodyguard van de vrouwelijke minister van Binnenlandse Zaken. Zij houdt er heftige gedachten op na met betrekking tot terrorisme. Ze zorgt hiervoor een bedreiging en heeft vele vijanden. Ondertussen worstelt David met een trauma aan de oorlog en is het de vraag wat de beslissingen van de minister zullen hebben voor zijn toekomst. Mede door zijn rol in Bodyguard zien veel mensen Richard Madden als de nieuwe James Bond.

IMDb-notering: 8.1

 

London Spy

In deze serie zien we een herkenbaar gezicht: Ben Whishaw, de acteur achter ‘Q’ in de recentste James Bond films. Zijn personage Danny ontmoet de mysterieuze Alex en al gauw bloeit er liefde op tussen de twee mannen. Wanneer Alex echter verdwijnt komt Danny er achter dat hun levens erg verschillend waren en dat Alex werkte voor de geheime dienst. Hij probeert de waarheid achter Alex’ verdwijning te achterhalen. Of hem dit lukt, is te zien in de vijf afleveringen.

IMDb-notering: 7.5

 

Quicksand

Het Zweedse Quicksand werd ook wel gezien als vergelijkbaar met The Sinner. Dit komt vooral door het plot. De 18-jarige Maja blijkt de dader te zijn van een schietpartij op haar middelbare school, waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen. In een rechtszaak wordt vooral de vraag gesteld waarom ze dit heeft gedaan, aangezien ze de enige overlevende is. Door flashbacks wordt duidelijk hoe het meisje steeds verder afzakt in een wereld van rijkdom, verslaving en geweld, samen met haar vriend Sebastian.

IMDb-notering: 7.5

 

The Stranger

Het is een vreemd, maar beangstigend idee: een totale vreemde die een duister geheim weet van je geliefde. Het overkomt de hoofdpersoon in deze serie, Adam Price. Hij wordt benaderd door een mysterieuze vrouw, die een lang verborgen geheim onthult over zijn vrouw. Terwijl Adam langzamerhand verzeild raakt in de zoektocht naar de waarheid, blijkt dat zijn vrouw niet de enige is over wie de ‘vreemdeling’ geheimen te onthullen heeft. De serie is een verfilming van een boek van Harlan Coben.

IMDb-notering: 7.3

 

Safe

Ook Safe is één van de mini-series op Netflix die zijn gebaseerd op een verhaal van Harlan Coben. In deze serie volgen we de weduwnaar Tom Delaney en zijn twee dochters. Het gezin is vervreemd van elkaar geraakt door het gemis van hun moeder. Wanneer één van Tom’s dochters verdwijnt, gaat hij op onderzoek uit. Al gauw komt hij er achter dat de buurt waarin hij leeft niet zo onschuldig was als hij dacht. In de acht afleveringen komen we er achter of hij zijn dochter nog terug kan vinden.

IMDb-notering: 7.3

 

Godless

Hou je van westerns, dan is deze serie een absolute aanrader. Een groep gevaarlijke bandieten zaait dood en derf in het Wilde Westen. Ze hebben hun zinnen gezet op een klein dorp, waarin er haast alleen nog maar vrouwen leven. Hun mannen kwamen bijna allemaal om het leven tijdens een mijnongeluk. Als je denkt dat de vrouwen de invasie zomaar laten gebeuren, heb je het mis.

IMDb-notering: 8.3