Eén van de beste oorlogsfilms staat nu op Netflix

De film Saving Private Ryan staat terecht op de lijst van oorlogsfilms die jij gezien moet hebbenMet Steven Stielberg als regisseur en Tom Hanks en Matt Damon in de hoofdrollen vergeet je deze film niet snel. Dit komt niet alleen door de openingsscène vol actie, maar ook door het heftige onderwerp van de film. Nu de film op Netflix staat, is dit het perfecte moment om nogmaals van de film te genieten (of hem voor het eerst te kijken).

saving private ryan

Waar gaat Saving Private Ryan over?

De film begint met de landing van de geallieerden in Normandië. Tijdens deze D-Day in 1944 kregen ze te maken met een grote Duitse tegenstand. D-Day kost een soldaat met de achternaam Ryan het leven. Wanneer blijkt dat er nog twee broers van deze soldaat zijn gestorven, gaat de zogeheten ‘Sole Survivor Policy’ in werking. Dit is een wetgeving die bepaalt dat de laatst levende broer van een familie terug mag keren naar zijn thuisfront wanneer andere broers zijn gestorven. Kapitein Miller (Hanks) krijgt de taak om met een groep soldaten de vierde broer (Damon) die als enige nog in leven is, op te sporen. Hun tocht confronteert de soldaten met harde oorlogssituaties.

Een Oscar winnende film

Toen Saving Private Ryan in 1998 uitkwam, was de film een groot succes. De film won 5 Oscars (en werd voor maar liefst 11 van de categorieën genomineerd). Op IMDb heeft de film een 8.6 als gemiddelde score. De film wordt onder andere geprezen om het grote historische en culturele belang, de acteerprestaties en van grote invloed op de oorlogsfilms die er na werden gevolgd. Zo wordt de oorlogsfilm 1917 veel vergeleken met Saving Private Ryan. Voor liefhebbers van de film is het fijn om te weten dat Saving Private Ryan nu op Netflix te zien is.