Babylon Berlin gaat over spannende geschiedenis en gewilde trein

Fans van Peaky Blinders opgelet. De Duitse Babylon Berlin kan zomaar eens jouw nieuwe vervanging worden nu de productie van seizoen 6 van Peaky Blinders tijdelijk is stopgezet.  Net als de serie over onze favoriete bende uit Birmingham, neemt Babylon Berlin ons terug in de tijd. De serie gaat over de rumoerige tijden tussen de WO-I en de WO-II in Duitsland tegen het einde van de jaren ’20. Meerdere verhaallijnen raken met elkaar verweven, maar één speciale trein voert de boventoon in iedereens verborgen agenda.

Babylon Berlin

Hoofdpersonen in de Duitse serie

Elke serie moet een sterke hoofdpersoon hebben. In Babylon Berlin is dit Gereon Rath, werkzaam voor de politie. Hij heeft PTSS overgehouden aan de oorlog en bovendien is zijn broer vermist geraakt. In het geheim is Gereon hierdoor een affaire aangegaan met de vrouw van zijn broer. Als rechercheur komt hij vervolgens een groot afpersingsschandaal op het spoor. De Keulenaar reist naar Berlijn om de zaak op te lossen, waar hij Charlotte Ritter ontmoet. Zij werkt overdag voor het politiebureau en klust ’s avonds bij als prostituee. Haar grootste droom is om carrière te maken in de politiewereld. Samen zetten zij hun tanden in de zaak, maar is iedereen (inclusief zijzelf) wel te vertrouwen? Er is namelijk een locomotief in de omloop met een grote lading goudstaven aan boord. Reden voor veel mensen om het niet zo nauw te nemen met bedrog, afpersing en geweld.

Babylon Berlin

Duurste Duitse productie ooit

Dat Duitsland goede films en series produceert was al duidelijk. Met titels als Dark en Der Untergang had het land zich al lang op de kaart gezet. Toch heeft Babylon Berlin een uniek karakter. Dat komt door de tijdsperiode, de kostuums en prachtige locaties, maar ook door het budget. Het eerste seizoen kostte namelijk maar liefst €40 miljoen. De serie is hiermee de duurste Duitse serie. Het succes van de serie is terug te zien aan de IMDb-score. Daar scoort Babylon Berlin maar liefst een 8.4 als gemiddeld cijfer.