In welke auto rijdt Arjen Lubach?

Volg je Lubach op Instagram? Dan zal de scherpe kijker de bolide van Arjen Lubach vast wel eens voorbij hebben zien komen. Hoewel over het algemeen de bekendheden de wegen trotseren met luxe racemonsters, straalt de voormalige presentator van het kijkcijfer scorende programma Zondag met Lubach de Hollandse nuchterheid uit die wij van hem gewend zijn. Hoe we regelmatig te maken krijgen met de exclusieve beelden van het wagenpark van kickboks koning Rico Verhoeven, lijkt Arjen voor een wat subtielere daily driver te gaan.

Lubach, die afgelopen jaren prijzen als de Gouden Televizier-Ring en Zilveren Nipkowschijf wist binnen te slepen, trotseert al enige tijd de route naar televisiestudio’s en radiostations met zijn Saab 9-7X. Waar Arjen is, is zijn Saab. De presentator waagde enige tijd geleden een niet zo’n geslaagde Vlielandse strandwandeling met zijn auto, die heel wat komische reacties opriep bij zijn Instagram volgers.

Saab 9-7X

Minister-president Mark Rutte en Arjen Lubach lijken op één lijn te liggen, wat betreft auto’s. Beide heren lijken hun oog te hebben laten vallen op een bescheiden bolide. Geen Lamborghini Urus of een Mercedes G-klasse, maar een Saab 9-7X voor Lubach. Arjen heeft gekozen voor een niet al te opvallende kleur en rijdt zijn Saab 9-7X in een zwarte 2007 uitvoering. De auto beschikt over zo’n 290 pk en rijdt op benzine. De laatst bekende nieuwprijs bedroeg zo’n 75 duizend euro en je kan de Saab 9-7X tweedehands op de kop tikken voor zo’n 20 duizend euro. De voormalige Zondag met Lubach presentator lijkt zicht comfortabel te vervoeren in deze ruime wagen. Hoewel er op het moment nog geen kinderen opkomst zijn in huize Lubach, is de alledaagse Saab 9-7X met zijn ruimte de perfecte gezinsauto.

Vraag jij jezelf af aan wat voor collectie auto’s de garage van een van de rijkste personen ter de wereld over beschikt? Lees dan ook over het wagenpark van Tesla-CEO Elon Musk.