Zondag met Lubach stopt ermee

Ben jij een grote fan van het nieuwsprogramma Zondag met Lubach? Dan hebben we helaas niet zo’n goed nieuws voor je. Het satirische programma stopt er na 12 seizoenen mee. Nu we met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van het Arjen, kunnen we niet anders zeggen dan dat de eerste aflevering van het laatste seizoen de kroon spant en hoog scoort in het aantal kijkcijfers. Vraag je jezelf nu af waarom? In deze geniale aflevering maak je namelijk kennis met de ‘broer van Thierry Baudet’, ‘Gerri’.

Zondag met Lubach broertje van Thierry Baudet 'Gerri'

Kijkcijferrecord voor Zondag met Lubach

Dat de eerste aflevering van het laatste seizoen van Zondag met Lubach de meeste kijkcijfers in de historie van het programma scoorde is een feit. Met bijna 2,3 miljoen kijkers was de deze aflevering een behoorlijke mijlpaal en dat allemaal te danken aan onder meer Gerri, de ‘broer’ van Thierry Baudet.

Met de aankondiging van een speciale reeks rond de aankomende verkiezingen kunnen we niet anders zeggen dan dat Zondag met Lubach dit op een geniale wijze heeft weten neer te zetten. Lubach had het over vaccineren, het tuig en Mark Rutte en liet met behulp van deepfake-technieken het GVD-journaal zien, met een spraakmakende rol voor Gerri, de broer van FVD-leider Thierry Baudet.

De spraakmakende broer van Thierry Baudet

Gedurende de aflevering liet Gerri een tegengeluid horen tegen alle misinformatie en ‘demagogische onzin’ die de wereld in zou worden geholpen door zijn broertje. Ook had hij het onder andere over de ‘aparte onzin’ van de cijfers van oversterfte die Baudet de wereld in had getwitterd. Die kijkcijfers waren namelijk slechts bijgewerkt tot en met 6 december. Gerri laat zien dat zijn broer niet altijd de gehele situatie snapt en het berekenen van cijfers niet zijn sterkste kant is.

Naast het op een hilarische wijze tegenspreken van zijn broer Thierry komt Gerri ook met een nieuw woord namelijk de zogeheten ‘preventieparadox’. De betekenis daarvan zou zijn dat als er iets heel ergs kan gebeuren, je maatregelen moet nemen. En dat die maatregelen ervoor zorgen dat het uiteindelijk allemaal wel meevalt.