Het succesvolle programma Zondag met Lubach

Dat Arjen Lubach een succesvol programma heeft neergezet, dat is wel duidelijk. Vorige week trok het programma al iets meer dan 1,5 miljoen kijkers, maar deze week ging het hier weer overheen.

Afgelopen zondag was het NOS Journaal het best bekeken met bijna 2,4 miljoen kijkers. De grote winnaar was toch echt NOS Studio Sport Eredivisie met bijna 2,1 miljoen kijkers. Ajax, Feyenoord, AZ en PSV kwamen allen in actie deze zondag en daardoor waren de samenvattingen razend populair om terug te kijken. Zondag met Lubach stond op een solide derde plek als best bekeken programma op zondag 4 oktober. De kritiek op Mark Rutte en de waarschuwing voor de derde golf bezorgde Arjen 1.739.000 kijkers. Niet normaal.

Het leiderschap van Mark Rutte

Bij Zondag met Lubach wordt er gewaarschuwd voor de derde golf en wordt er vooral gekeken naar hoe goed onze buren het doen. De Duitsers gaan met deze pandemie een stuk beter om dan wij in ons kikkerlandje. Momenteel is ons land zwart en rood gekleurd als het gaat om het aantal besmettingen. Dat is niet goed. En Arjen laat daarom ook even van zich horen, want dit kan natuurlijk niet.

Zondag met Lubach 4 oktober

 

Mark Rutte is die vader die zegt: “vraag maar aan je moeder” en het dan aan je moeder overlaat. En dat is precies wat Arjen Lubach met zijn show van afgelopen zondag duidelijk wilt maken. Mark moet meer het hef in handen nemen en duidelijke regels opstellen. De regels veranderen elke keer weer in ons land en dat maakt het allemaal niet duidelijker voor iedereen. Mark Rutte is wel een goed mens, want hij heeft iedereen heel hoog zitten en verwacht dat wij het zelf kunnen bepalen of we een mondkapje moeten dragen of niet. Maar Mark, je moet waarschijnlijk wel even ingrijpen en duidelijkheid schetsen, want het gaat blijkbaar toch niet zo heel goed.

In het satirische programma van afgelopen zondag kwam ook nog de uitzonderingspositie van de kerk aan bod. Zij mogen wel meer dan 30 man in het gebouw hebben en Arjen kon het niet laten om dit ook even op de schop te nemen.