De vorige auto van Ali B was een blauwe Opel Insignia, maar na jaren lang in deze auto te hebben gereden vond de rapper het in 2018 tijd worden voor iets anders. Maar laten we ook eerlijk zijn: voor iemand met zijn status mag hij wel een bolide met iets meer allure rijden. Daarom heeft hij nu deze vette patserbak gekozen, De Bentley Bentayga. Dat lijkt ons een flinke upgrade.

De luxe auto van Ali B

De Bentayga van Ali B is, net als de velgen, geheel zwart. En dat Ali B trots is op zijn bak, dat laat hij zien met vele Instagram foto’s. Hieronder een van de foto’s op zijn account:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Onder de kap van deze auto zit een V8 motor, die 435PK levert. De 4.0 literTriturbo motor accelereert in 4.8 seconden naar de honderd kilometer per uur en hij kan een maximum snelheid halen van 270 kilometer per uur. Veel sportieve auto’s zoals de Audi RS6,excelleren een stuk sneller dan deze Bentley, maar bedenk dat Bentleys vooral luxeauto’s zijn. De autofabrikant is niet alleen op zoek naar snelheid, maar hecht vooral waarde aan een comfortabele rijervaring. En daar zal Ali zeker geen problemen mee hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Zoals je van een luxeauto mag verwachten, heeft de Bentley ook heel wat features aan boord. Zo beschikt de auto onder andere over adaptieve cruise controle, dodehoekdetectie en heeft het verkeersbord herkenning. De prijs van de Bentley Bentayga is 224.687 euro. Maar als je kijkt naar het vermogen van Ali B en wat de beste man verdient als jurylid bij The Voice of Holland, dan kan hij zich dat wel veroorloven.

Benieuwd wat andere BN’ers rijden? Check dan de auto van Najib Amhali