Ali en zijn 40 pandjes

Om je maar gelijk gerust te stellen, je hoeft geen medelijden met Ali B te hebben. De in Zaandam woonachtige rapper heeft het goed voor elkaar en hoeft het allang niet meer te hebben van zijn muzikale talent. De 38-jarige Ali bezit onder andere een mooie villa in, hoe kan het ook anders, Marokko en heeft in december 2019 nog zijn vastgoed imperium uitgebreid met de aankoop van 40 pandjes.

Vier bedrijven zorgen voor een ‘prima’ eigen vermogen van Ali B

Ali B. bezit samen met zijn vrouw Breghje maar liefst vier bedrijven en dat stelt ons in staat om te ontdekken hoeveel de beste man waard is. Allereerst is er het bedrijf SPEC Entertainment B.V. met een eigen vermogen van slechts 18.000 euro. Dat is niet echt veel natuurlijk, maar de bankrekening van het bedrijf vermeldt wel een positief saldo van 1 miljoen euro. Verder blijkt uit de jaarcijfers dat de onderneming nog een aantal leuke vorderingen uit heeft staan ter waarde van 1.5 miljoen euro.

Dan is er ook nog SPEC Holding B.V. met een eigen vermogen van 1.4 miljoen euro. Volgens de boeken is er een banksaldo van 2 miljoen euro en zijn er nog openstaande vorderingen die samen goed zijn voor 1.3 miljoen euro. Opgeteld is dat dus 4.7 miljoen euro. Daar staat een kortlopende schuld van 2.6 miljoen tegenover, maar onderaan de streep blijft er dus nog een aardig bedrag over.

View this post on Instagram

It was all a dream #20yearschallenge

A post shared by Ali B (@alibspec) on

De vrouw van Ali B

Mevr. Bouali doet het ook niet slecht met haar bedrijf Kommers Beheer B.V. Na 2015 zijn er geen cijfers meer gepubliceerd, maar de onderneming heeft wel een eigen vermogen van bijna 1 miljoen euro. Ook wat betreft de vierde onderneming is het lastig om een goede inschatting te maken. Spec Holding II B.V. heeft een vermogen van 1.3 miljoen euro. Dat is niet allemaal voor Ali, hij is voor de helft eigenaar en dus dienen we zijn deel van het eigen vermogen op ‘slechts’ 50% te schatten.

Naast de bedrijven van Ali B en zijn vrouw is er ook nog een leuke woning plus kantoor in Almere. Die hebben een overwaarde van minstens 1 miljoen euro, waarmee het totale vermogen van de Nederlandse rapper geschat kan worden op zo’n vijf miljoen euro. Ali B. heeft het dus zeker niet slecht.