1. Angst voor afwijzing

Niemand vindt het leuk om afgewezen te worden. Het is mogelijk dat de ander geen interesse heeft, dat kan. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen type en soms ontbreekt het gevoel gewoon. Niks aan te doen.

Hoe dan ook; er wordt wel even op je ego gestampt als jij de ander wél ziet zitten. Als je iemand op date of voor een tweede date vraagt, is het belangrijk geen verwachtingen te hebben.

2. Angst om de ander te verliezen

Jullie relatie is over. Jullie weten het allebei, maar toch wil je niet weg bij de ander. Je bent simpelweg te afhankelijk geworden van de ander. Het is een gebrek aan mentaliteit die schadelijk is voor je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen als je de relatie langer aanhoudt.

grote angsten van mannen daten

Soms is het beste om uit elkaars leven te stappen, hoe moeilijk het ook is. Werk aan jezelf en maak ruimte voor een vrouw die echt bij je wil zijn. Lees meer over het verschil tussen verlatingsangst en bindingsangst.

3. De angst voor intimiteit

We hebben allemaal driften en behoeften. Daten kan ontmoedigend en stressvol zijn, maar als je alle problemen en de verwachtingen elimineert, kan daten leuk en exciting zijn. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt om jezelf, je wensen en verlangens leert kennen en begrijpt wat je echt wil bereiken door vrouwen te ontmoeten. Als het iets eenmaligs is of een relatie, dat maakt niet uit… wees eerlijk, wees moedig, wees opzettelijk, wees een heer en vooral wees jezelf.

Conclusie

Het is geen verrassing dat sommige mannen angsten hebben tijdens het daten. Je wordt soms uit je comfortzone gehaald en krijgt even een goede reality-check. Als je voor een langere periode een relatie heb gehad, kan het ook lastig zijn om op ‘de markt’ terug te komen. Vaak wordt het ook lastig gevonden, maar het is niet zo moeilijk als je denkt. Stap over die angsten heen.

De angsten liggen vooral bij jezelf. Werk eerst aan jezelf en ga dan pas proberen te daten. Je kan ook van dates leren wanneer het niet helemaal soepel loopt. Stap nogmaals over die angsten heen en probeer écht te genieten.

Als je wel lekker aan het daten bent met één iemand, kan diegene ook zeker je hart breken. Lees ook wat bedoelt een vrouw met ‘ik ben nog niet klaar om te daten’? Iets wat veel mannen wel eens in hun leven gehoord hebben. Right?