Hoe zie je dat iemand geen interesse heeft?

Ben je in een heus liefdesmysterie beland? Je had geweldige dates, maar plots heeft degene die je leuk vindt geen tijd meer. Of het duurt nu wel érg lang voordat jij zijn of haar vrienden ontmoet. Is er misschien toch meer aan de hand? Deze signalen wijzen erop dat hij of zij geen interesse in jou heeft en een serieuze relatie er niet in zit.

 

1. Geen tijd hebben

De eerste in het rijtje van signalen die laten zien dat iemand geen interesse heeft, is het gebrek aan tijd. Je hebt een paar leuke dates gehad, maar dan blijkt opeens dat diegene plotseling geen tijd meer voor je heeft. Je hebt wel nog contact via app maar afspreken zit er niet in. Diegene is druk met werk, is ziek, moet naar familie of heeft andere sociale verplichtingen. Als deze drukte langer dan twee weken aanhoudt, is het tijd om realistisch te zijn. In dat geval is het mogelijk dat je aan het lijntje wordt gehouden. Als iemand echt interesse heeft, zullen ze moeite doen om tijd voor je vrij te maken.

2. Niet meer dan fysieke aantrekkingskracht

Stel dat diegene vraagt om laat op de avond, soms zelfs in de nacht, langs te komen, dan kan dat een van de signalen zijn dat diegene geen interesse heeft. Leuk om elkaar te zien misschien, maar zulke late ontmoetingen wijzen meestal niet op een serieuze relatie. Tenzij dat juist is wat je zelf wilt, natuurlijk.  Onthoud dat als de ander geen zin heeft om andere activiteiten te doen en alleen laat op de avond ergens thuis wil afspreken, het waarschijnlijk alleen om fysieke aantrekkingskracht gaat.

signalen geen interesse

3. Gevreesde friendzone

Je bent aardig en betrouwbaar. Het is fijn dat je helpt met taken en luistert naar de problemen van anderen. Maar let op, het lijkt erop dat je in de friendzone zit. Als iemand zegt dat het niet aan jou ligt of dat ze jou niet verdienen, proberen ze je op een aardige manier af te wijzen. Misschien heeft die persoon echt tijd nodig om een goede reden, maar het is belangrijk om dat te uiten, te communiceren en niet eindeloos te wachten op iemand anders.

4. Geen familie of vrienden ontmoet

Je bent verliefd en al een tijdje samen, maar je hebt nog geen vrienden of familie van de ander ontmoet. Dat kan begrijpelijk zijn, maar als de ander na een half jaar geen moeite doet om jou aan vrienden voor te stellen, of je bij zijn of haar familie te betrekken, moet je alert zijn. Als dit na anderhalf jaar nog steeds niet is gebeurd en het voelt als een excuus, moet je nadenken over wat er aan de hand is. Vertrouw op je gevoel. Het kan namelijk zomaar een signaal zijn van het feit dat diegene geen échte interesse heeft.