American Gangster met Denzel Washington in de hoofdrol

American Gangster vertelt het verhaal van Frank Lucas, gespeeld door Denzel Washington. Frank Lucas was jarenlang de rechterhand en de chauffeur van de crimineel Bumpy Johnson. Bumpy Johnson hield de orde in de wijk, maar zodra Johnson overlijdt, ziet Frank de ellende in elkaar storten. Hij moet er wat aan doen en gaat de orde herstellen in de wijk.

Denzel Washington is een meesterlijke acteur. Hij heeft in fantastische films gespeeld zoals Training Day, The Equalizer, Flight en Safe House met Ryan Reynolds. Als je benieuwd bent naar deze films, dan hebben we goed nieuws. Al deze films kan je ook op Netflix vinden. Dit zijn maar een paar films uit het mega goede repertoire van meneer Washington. Denzel Washington wordt op derde kerstdag 66 jaar, dus hij kan nog even door. Hij is nu perfect voor die rollen waar hij zo onwijs goed in is, de oude routinier waar je niet mee moet sollen. In het echte leven is hij dat namelijk ook.

Een goede gangsterfilm op Netflix

American Gangster komt gelukkig terug op Netflix en daarmee wordt het aanbod van gangsterfilms weer lekker uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan Public Enemies met Johnny Depp in de hoofdrol. Deze man kan meer dan alleen een piraat spelen. De legendarische film The Godfather staat ook op Netflix samen met andere toppers zoals Goodfellas en Scarface. De meest bekende kop en een echte icoon in de gangsterfilms is toch wel Al Pacino. Met deze acteur is het pas echt een gangsterfilm. Samen met de typische kop van Robert De Niro in Goodfellas kan jouw avond niet meer stuk.

 

Vanaf 23 oktober is American Gangster weer te zien op Netflix.

Ben je op zoek naar meer films van Denzel Washington? Wij hebben nog een lijstje met een aantal brute films met Denzel Washington die je moet gezien hebben. Zet ze maar op je lijstje!