Oké, het installeren van de elektrische aandrijving is iets moeilijker dan alleen een wiel vervangen. Je krijgt naast een wiel met elektrische aandrijven namelijk ook een set remhendels, een kastje waar het brein achter de aandrijving in zit en een display waar je je snelheid en batterijstatus op kan bekijken. Om dat alles te installeren kost je even wat tijd, maar voor een zacht prijsje heb je dan wel een e-bike, hoe relaxed is dat.

e-bike kit

Check deze link om naar de productpagina te gaan

Heel veel opties bij deze e-bike

Je hebt een aantal opties waaruit je kan kiezen bij deze e-bike kit. Zo kan je variëren met accessoires die je bij de e-bike kit krijgt, maar je kan ook kiezen uit het vermogen dat je je e-bike geeft. Je krijgt standaard een motor met een vermogen van 36 volt en 250 watt. Kies voor een middelmaat en ga voor 500 watt. En als je echt voor vol vermogen wil gaan, kan je de 1500 watt selecteren. En hard dat ‘ie dan kan. 

Deze e-bike gaat écht heel snel

Bij de standaard uitrusting (36V-250/350/500W) gaat deze e-bike tussen de 20-35 km/h. Ga je voor de middenklasse (48V-500/1000W), dan gaat je e-bike tussen de 40 en 55 km/h. Dan is ie ook te zien als een Speed Pedelec. Wil je een ware snelheidsduivel van je omafiets maken? Dan kies je voor vol vermogen met 48 volt en 1500 watt. Je topsnelheid is dan 60 (!) kilometer per uur. Het is niet helemaal legaal om deze snelheid te rijden op een normale fiets, dus wij raden het ook zeker niet aan.

display van de e-bike

Ombouwen kan nu dankzij AliExpress

Voor een klein beetje extra krijg je de optie om gegevens van je fiets uit te lezen via een Bluetooth-verbinding. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel percentage je batterij nog heeft en als je een storing hebt zie je gelijk welk onderdeel defect is. De e-bike kit is te koop via AliExpress voor een vanaf prijs van omgerekend 120,46 euro. Wil je het full option pakket met Bluetooth optie? Dan betaal je met 243,25 euro iets meer dan het dubbele.

En als je studentenfiets eruit ziet en klinkt alsof hij twee jaar op de bodem van de grachten heeft gelegen, kan je ook kiezen voor een van de goedkoopste e-bikes op Amazon.