En voor die prijs krijg je een stoere en robuuste e-bike. De fiets is namelijk gemaakt voor elk soort terrein. Je kan ermee door de bossen crossen, ook als je net een stop hebt gemaakt bij de supermarkt want er zit gewoon een bagagedrager op. Op de e-bike zit een accu die pas na 90 kilometer fietsen leeg is.

En wil je hem dan weer opladen? Dan hoef je maar 3 a 4 uur te wachten totdat de fiets weer de volledige actieradius heeft bereikt. Maar opladen is niet moeilijk, want je haalt de accu gewoon van de fiets en steekt hem in het stopcontact met de meegeleverde oplader.

mountain bike van amazon

De e-bike behoort tot de categorie speedbikes

De maximale snelheid van de fiets is 35 km/h, daarmee gaat hij een stuk sneller dan normale elektrische fietsen. Daarmee behoort hij tot de categorie speed pedelecs. Je moet voor deze fiets daarom niet alleen een verzekering voor afsluiten, ook moet je er een speciale helm voor aanschaffen.

Extra rijcomfort door de fijne voorvork

Op de e-bike heb je onder andere schijfremmen op het voor- en achterwiel, een display waarop je precies kunt zien op welk percentage je accu nog zit en hoeveel kilometer je nog met je speedbike kan maken. Daarnaast beschikt de e-bike over een voorvork waardoor je prima de het bosweg kan pakken in plaats van de verharde weg zonder dat je er heel veel qua comfort op achteruit gaat.

de amazon speed pedelec

Minder vermogen is een nog zachter prijsje

Kies je ervoor om je 13 Ah (Ampère uur) in te leveren voor een 10 Ah of 8 Ah accu, dan bespaar je nog eens extra geld. Mocht je dat vermogen inleveren, dan kies je bij 10Ah voor een actieradius van 65 kilometer. Ga je voor de 8Ah, dan fiets je nog maar 50 kilometer met de accu. Maar daarmee rij je dus wel een full-option speed pedelec die maar liefst 35 kilometer per uur kan.