Het verhaal: waar gaat de film Oppenheimer over?

De biografische thriller Oppenheimer speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en draait om het personage van natuurkundige J. Robert Oppenheimer, gespeeld door Cillian Murphy. Als luitenant-generaal Leslie Groves – een rol die vertolkt wordt door Matt Damon – Oppenheimer aanstelt als onderdeel van de geheime operatie Manhattan, werkt hij gedurende een aantal jaar met een team aan de ontwikkeling van een atoombom. Pas tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, als onder de naam Trinity de eerste atoombom van de Verenigde Staten tot ontploffing wordt gebracht op 16 juli 1945 in de woestijn van New Mexico, zijn Groves en Oppenheimer getuige van het resultaat van jarenlang onderzoek naar nucleaire wapens binnen het Manhattanproject. Het verloop van de geschiedenis is hiermee voorgoed getekend en de invloed van de ontwikkeling van de atoombom is immens.

 

De casting: welke acteurs spelen in Oppenheimer?

Zoals eerdergenoemd zijn de hoofdrollen in de film Oppenheimer weggelegd voor Cillian Murhpy en Matt Damon, die respectievelijk de rollen van J. Robert Oppenheimer en Leslie Groves op zich nemen. Murphy is een bekend gezicht in films van Christopher Nolan, aangezien hij eerder ook een hoofdrol had in Inception, onderdeel uitmaakte van de cast van Dunkirk én te zien was in de Batman-trilogie. Matt Damon kennen we onder andere van de beroemde Ocean-reeks. Verder zijn in de film rollen weggelegd voor Emily Blunt, die in de huid kruipt van Katherine Oppenheimer, en Robert Downey Junior als Lewis Strauss. Florence Puge, die we kennen van onder andere Midsommar en The Wonder, vertolkt de rol van Jean Tatlock. Kortom, de cast is van wereldklasse.

Zó goed lijken de acteurs op hun personage

De acteurs die meespelen in de film Oppenheimer zijn niet alleen bijzonder goed in hun vak, maar ook de casting van de acteurs is verbluffend. Ben jij benieuwd hoe erg de acteurs op hun personages lijken? Bekijk hieronder dan enkele foto’s van de acteurs in vergelijking met hun personage in de film Oppenheimer en je zult zien dat de casting voortreffelijk is uitgevoerd:

Natuurlijk zijn er ook in een film als Oppenheimer dingen die minder goed uitpakken. Lees hier welke fout een oplettende kijker ontdekte in Oppenheimer! Meer geïnteresseerd in andere films van Christopher Nolan? Bekijk dan de succesvolste  Christopher Nolan-films op basis van inkomsten.