Een foutje in de film Oppenheimer

Volgens veel critici is Oppenheimer de beste en belangrijkste film van deze eeuw. Echter kunnen de beste regisseurs, acteurs en andere mensen van de filmcrew nog altijd in de fout gaan; we zijn tenslotte mensen. Iemand met de naam Andy Craig ontdekte de kleine fout in de film. We kunnen eerlijk zijn: het is een foutje die de meeste mensen echt niet zouden opmerken, dus credits aan deze man.

Andy plaatste een Tweet waarop de onjuistheid te zien is en meldde daarbij: ‘It was good and all, but I’ll be that guy and complain they used 50-star flags in a scene set in 1945.’

Hij merkte dus op dat de Amerikaanse vlag in een scène in de film 50 sterren heeft, wat toentertijd niet het geval was. In het jaar 1945 telde de Verenigde Staten namelijk nog maar 48 staten, zonder Alaska en Hawaï. De Amerikaanse vlaggetjes in de scène hebben dus allemaal twee sterren te veel.

Het bericht van Andy heeft momenteel zo’n 50.000 likes binnen weten te slepen en is meer dan 2.100 keer gedeeld door andere Twitter-gebruikers.