Paul Schrader is lyrisch over de nieuwe film Oppenheimer

Paul Schrader, vooral bekend van het schrijven van het scenario voor een relatief onbekende film genaamd Taxi Driver, plaatste op zijn persoonlijke Facebook dat de nieuwste film van Christopher Nolan een must-see is.

“OPPENHEIMER. De beste, belangrijkste film van deze eeuw. Als je dit jaar één film in de bioscoop gaat zien, laat het dan Oppenheimer zijn. Ik ben geen Nolan-fan, maar deze blaast de deuren van de scharnieren,” schreef Schrader terwijl hij een foto van hemzelf en Nolan deelde. Zie het Facebook-bericht hieronder:

recensie oppenheimer

De recensie van Schrader staat in lijn met vergelijkbare opmerkingen die door filmcritici zijn gemaakt na een voorvertoning voorafgaand aan de release van vandaag, op 20 juli 2023.

“Wow! #OPPENHEIMER. Het neemt alle beste aspecten van Christopher Nolans filmmaken en maakt er een 3 uur durende thrill ride van. Cillian en Downey verdienen zeker een Oscar met de film die waarschijnlijk ook alle technische prijzen zal krijgen. Je moet de film verwerken, vooral het laatste uur!,” schreef een criticus.

Waar gaat Oppenheimer over?

Oppenheimer is gebaseerd op de roman uit 2005, “American Prometheus,” geschreven door Kai Bird en Martin J. Sherwin. Het volgt acteur Cillian Murphy in de rol van de echte natuurkundige J. Robert Oppenheimer, die tijdens de WO II samenwerkt met een team wetenschappers om de eerste atoombom ter wereld te bouwen.

Het is de eerste biopic die Nolan heeft geregisseerd; het is echter niet de eerste keer dat hij met Peaky Blinders-ster Murphy heeft samengewerkt, die verscheen in zijn Batman-trilogie, Dunkirk en Inception.

Zoals gezegd, is de film vanaf vandaag te bekijken. Volgens acteur Cillian Murphy is het een film die je in de bioscoop moet bekijken. “Ik denk dat het een werkelijk essentiële filmische ervaring is,” aldus de hoofdrolspeler.

Vooralsnog krijgt de film een 9/10 op IMDb en geven filmcritici hem een score van maar liefst 92% op Rotten Tomatoes. Bekijk de trailer van Oppenheimer hieronder: