Joker en de Oscarnominaties

Joker is door acteur Joaquin Phoenix maar liefst elf keer genomineerd voor de opkomende Oscars. De acteur zelf ontving vijf Oscarnominaties voor zijn optreden in de controversi├źle film. Phoenix is door de film bovendien een Golden Globe prijs rijker. Ook regisseur Todd Phillips kwam er goed vanaf, want hij verdiende zo’n 100 miljoen dollar aan zijn productie. Toch blijkt het zo te zijn dat Phoenix’ gedrag niet optimaal was op de set.

Joker

Gedrag van Joker-acteur Joaquin Phoenix

Uit zijn eerder acteerwerk bleek dat Phoenix niet de makkelijkste acteur was om mee te werken. Volgens nieuwssite Next Best Picture was zijn gedrag op de set van Joker ronduit ‘absurd’ en werd hij vergeleken met zangeres Cher, een ‘diva’.

Regisseur Todd Phillips vertelde NBP: Een van de belangrijkste aandachtspunten was het moeilijke samenwerken met Phoenix. Hij wilde aanvankelijk zijn eigen make-up en haar doen, en het make-up team van de film moest daarom tot een compromis met hem komen. Bovendien hield hij er blijkbaar niet van om vaak aangeraakt te worden. Hij verloor 50 pond voor de film en hij was vaak hongerig.”

Joker

Daar voegde Phillips aan toe: “Hij liep midden tijdens haarverf-sessies weg en verdween vanaf de set tussen de opnames in, dus de crew had een moeilijke tijd om hem te vinden voor het bijwerken van zijn make-up. Het vasthouden van de continu├»teit was zo’n moeilijke taak dat de persoon die hiervoor verantwoordelijk was daadwerkelijk vertrok bij de film. Het team zou Phoenix omkopen met crackers om hem stil te houden, aangezien hij anders zo weinig zou eten.”

Excuses van Joaquin Phoenix

Nu is het niet zo dat de acteur zelf niet doorhad dat zijn gedrag nergens op sloeg. Hij vertelde aan meerdere media dat hij zich wil verontschuldigen voor zijn gedrag. Een mogelijke verklaring voor het ‘diva-gedrag’ was dat hij op die manier de rol als Joker het beste kon spelen. Een diva of niet, Joaquin heeft een topprestatie geleverd en wordt wereldwijd geprezen voor zijn optreden. Nu is het nog de vraag of hij tijdens de Oscars meerdere prijzen in de wacht kan slepen.

Joker