Wat helpt tegen een slechte dag?

Soms lijkt het alsof je er niks aan kan doen, maar niets in minder waar. Met de volgende tips kan jij je ongeluk uit de weg gaan.

 

1. Pak je slaap

Genoeg slaap is ontzettend belangrijk voor je geest en voor je lichaam. Dit is een van de beste manieren om je beter te voelen. Het is een van de beste, maar ook gelijk een van de moeilijkste dingen om uit te oefenen. Het is namelijk erg moeilijk om in slaap te komen als je niet moe bent.

2. Ga het huis uit

Activiteit en even je zinnen verzetten is erg belangrijk als je een slechte dag hebt. Zoals we net al vertelden gaat een slechte dag eigenlijk altijd bergafwaarts, zorg daarom dat je je gedachten even op iets anders kunt zetten dan de slechte dag. Ga dus een rondje wandelen, een stukje fietsen, sporten, iets waar jij je ei in kwijt kan.

3. Verander je perspectief van de dag

Als je een slechte dag hebt en alles mis gaat, dan word je daar zelf ook erg chagrijnig van. Daarom is het erg belangrijk om je perspectief van de dag te veranderen. Als je namelijk constant gaat denken aan hoe verschrikkelijk je dag eigenlijk is, dan blijft je dag ook bergafwaarts gaan. Probeer een positieve houding aan te nemen en alles uit de dag te halen.

4. Ga voor jezelf koken

Eten voorbereiden is wederom een leuke activiteit om je zinnen even te verzetten en iets actiefs te doen. Zorg dat je een heerlijke maaltijd voor jezelf klaarmaakt ene geniet er ook van. Voor je het weet sta je dansend in de keuken groenten te snijden en ben je naderhand heel trots op jezelf voor je culinaire hoogstandje.

mannen hobby koken

5. Ga op een date

Dan bedoelen we niet op een romantische date waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar bel je beste maat of iemand anders waar je goed mee bent en spreek met hen af. Pak er een drankje bij, ga ergens lekker eten en maak er een hele leuke avond van.

6. Ga opruimen en schoonmaken

Het gevoel dat je in bed ligt en weet dat het huis is opgeruimd, is een heerlijk gevoel. Dan hebben we het niet over de grondige schoonmaak zoals achterin het kruidenkastje, maar over de afwas doen, de was doen, stofzuigen, gewoon de dagelijkse dingen die je hebt laten liggen.

7. Doe het dat ene ding dat je al heel erg lang uitstelt

Het is heel fijn om eindelijk dat ene ding te doen waar je zo erg tegenop ziet. Je dag kan toch al niet erger, dus doe nou dat stomme klusje ook maar. Het is heel fijn om dat klusje uiteindelijk uit je hoofd te kunnen zetten en het idee hebben dat je toch echt veel hebt gedaan vandaag.

8. Geef iemand een compliment

Klinkt heel gek, jouw dag is toch slecht, waarom moet je dan die van iemand anders beter maken? Als je gewoon zoiets kleins voor iemand doet, kan dat echt iemands dag maken. Daardoor ga jij je ook een stuk beter voelen, zeker wanneer het toevallig een keer tegen jou wordt gezegd.

9. Ga schrijven

Je gevoelens opschrijven klinkt heel cliché maar het werkt. Je hebt een uitlaatklep nodig, maar ook jij weet dat het gewoon een slechte dag is, dus om nou direct je psycholoog te gaan bellen is ook weer zoiets. Daarom kan je je gevoelens opschrijven en daarna gewoon weer weggooien, zodat je dit kunt loslaten.

10. Zorg goed voor jezelf

Dit is heel erg moeilijk, maar toch heel erg belangrijk. Neem een warme douche, ga jezelf scheren, zorg dat je jezelf goed verzorgt en je fris voelt. Dit geeft je een fijn gevoel en zal je dag beter maken.