Als jij je in je twintiger of dertiger jaren bevindt, dan kan het zo zijn dat jij wat minder goed op je slaap let. Onterecht. Het is namelijk slecht voor je als jij je nachtrust verwaarloost. Volgens het CBS heeft bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder slaapproblemen. Iets wat we wel degelijk serieus moeten nemen.

Mensen denken vaak dat je minder slaap nodig hebt als je jonger bent. Je hebt toch meer energie met je jonge lijf? Gooi die gedachte maar meteen in de prullenbak. Volgens cijfers van het RIVM gaat het juist andersom: hoe jonger je bent, des te meer slaap heb je nodig.

Te weinig slapen is gevaarlijker dan je denkt

Slaapspecialisten adviseren volwassenen minimaal 8 uur per nacht te slapen. Heb jij moeite met die doelstelling of merk jij dat jij simpelweg niet goed genoeg bent uitgerust, dan gaat er toch echt iets mis. Een slaaptekort heeft namelijk een gevaarlijk grote impact op je dagelijkse leven. Je immuunsysteem wordt aangetast, je concentratie gaat flink achteruit en de kans op overgewicht, depressiviteit en zelfs hartziekten wordt aanzienlijk groter. Zorg dus goed voor jezelf, want te weinig slaap kan je dus écht fataal worden.

matras slapen betere nachtrust

Je dient bij de basis te beginnen als het gaat om het verbeteren van je nachtrust, en dat is het matras. Aangezien je dus ongeveer 1/3e van je leven in bed doorbrengt, mag je jezelf zeker verwennen met een goed matras. Eentje waarbij jij het gevoel hebt dat je op wolken ligt. In onze ogen is er maar één matras die aan de term ‘hemels’ voldoet: het TEMPUR® matras.

Dit matras is jouw beste vriend

Je bent vast wel ooit wakker geworden met rugpijn. Deze pijn wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het slapen op een slecht matras. Je lichaam is zich aan het aanpassen aan het matras; en dat is niet goed. Zorg er dan ook voor dat jij een matras hebt die jouw lichaam ondersteunt.

Het authentieke materiaal dat TEMPUR® gebruikt is ontwikkeld met NASA ruimtevaarttechnologie en biedt jou een onevenaarbare nachtrust, waardoor geen enkel matras aan het TEMPUR® matras kan tippen. Het matras past zich aan aan jouw lichaam en niet andersom; zoals het hoort.

nieuw matras kopen

Is jouw partner zo iemand die ’s nachts continu aan het draaien is? Lig jij daardoor een groot deel van de nacht wakker? Dan begrijpen we dat dit frustraties doet opkomen. Het zal niet alleen een negatief effect hebben op jouw slaapkwaliteit, maar ook zeker op je relatie. Je kan haar alleen niet volledig de schuld geven, want een goed matras is ook hierin doorslaggevend. Het TEMPUR® matras absorbeert bewegingen drie keer zo goed als alle andere matrassen en zorgt er dus voor dat jouw draaiende partner zal veranderen in een schone slaapster.

Een schoner bed dan ooit tevoren

Ga eens bij jezelf te rade: verschoon jij je bed wel goed genoeg? Hoogstwaarschijnlijk denk je nu aan het tijdig vervangen van jouw dekbedovertrek, hoeslaken en molton. Logisch. Echter houden deze lagen niet alle zweetdruppels of andere ongelukjes in een iets té dronken bui tegen. Alle TEMPUR® matrassen zijn voorzien van gemakkelijk verwijderbare en wasbare hoezen. Zo kan jij eenvoudig jouw matras clean krijgen, zonder al te veel moeite.

zacht matras

Soft

TEMPUR® €1.198,00 Shop nu
medium zacht matras

Medium

TEMPUR® €1.198,00 Shop nu

Door specialisten wordt aangeraden om je matras na zo’n 5 tot 10 jaar te vervangen door een nieuwe. Je zal vaak ook merken dat het de hoogste tijd is om hem bij het oud vuil te zetten. De vering is niet meer zo lekker, je voelt deuken in je matras en alles begint te piepen en te kraken. Ook op dit gebied steken de TEMPUR® matrassen er met kop en schouders bovenuit. Ze gaan maar liefst 10 tot 15 jaar mee. Dit is de premium prijs dus meer dan waard.

Het mooie van alles: je hebt 10 jaar volledige garantie én 90 dagen omruilgarantie op de matrassen. Je verzekert jezelf dus echt van een goede nachtrust. Zoals Lionel Richie zou zeggen: “All night long.” 

Al met al is een matras dus zeker niet iets waar jij op moet besparen. Het heeft zo’n grote impact op jouw slaap(kwaliteit) en dus ook op jouw dagelijkse leven. Gun je jezelf een goed matras, dan gun je jezelf de rust die jij verdient.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TEMPUR®.