Goedkope en zuinige auto kopen

De keuze tussen een nieuwe of een tweedehands auto moet iedereen wel een keer maken. Meestal kiezen mensen voor de keuze die ze het minste geld kost, namelijk om tweedehands te gaan rijden. Dat is vaak de beste keus, maar wanneer je bijvoorbeeld zakelijk wilt gaan rijden of je wilt graag diesel rijden, kan het financieel ook heel aantrekkelijk om een nieuwe auto te kopen. Al met al ligt het dus ook aan je persoonlijke situatie, daarom hebben we de zuinigste auto’s, nieuw en tweedehands, voor je verzameld. Zodat er hoe dan ook iets voor jou tussen zit. Want we willen natuurlijk dat iedereen zuinig kan gaan rijden.

 

1. Suzuki Celerio (Tweedehands)

Tweedehands is deze zuinige auto niet eens zo duur. De nieuwprijs van de bolide is zelfs prima te doen: vanaf € 10.244 rijd je al een nieuw exemplaar. Daarmee ben je dus gelijk in het bezit van één van de zuinigste auto’s die op dit moment op de markt is, elektrisch rijden natuurlijk niet meegerekend. Het verbruik van deze auto is: 4,3 l/100 km.

Suzuki Celerio zuinigste auto's ooit

2. Honda Insight (Tweedehands)

Ook deze auto heeft een officieel verbruik van 4,3 l/100 km. Maar de testresultaten van consumenten waren van de Suzuki toch een stuk zuiniger dan bij de Honda Insight. Tweedehands krijg je ze makkelijk op de kop getikt en ze zijn ook nog eens wat groter dan de rest in deze lijst.

Honda Insight

3. Skoda Citigo (Nieuw)

De eerste en daarmee ook de laatste Skoda in dit lijstje. Over het algemeen zijn de auto’s van Skoda namelijk helemaal niet zo zuinig, maar met de Citigo hebben ze een behoorlijke stap richting zuinig rijden gezet. Die stap was zelfs zo groot, dat hij nog in de top 3 van zuinigste auto’s staat. Een Skoda Citigo is nieuw wél wat duurder dan de eerste twee in de lijst: vanaf € 15.144 rijd je de 5-deurs bolide. Nieuw is deze auto het meest aantrekkelijk, omdat hij nog niet zo lang met deze samenstelling op de markt is. Officieel verbruik: 4,40 l/100 km.

Skoda-citigo

4. Volkswagen Up (Nieuw)

Vooral de nieuwe modellen van de Volkswagen Up zijn ontzettend zuinig. Volkswagen staat dan ook bekend om zijn snelle ontwikkelingen. Nieuw rijd je de Up al vanaf € 11.510. Wanneer je hem hebt aangeschaft, worden de kosten voor de benzine niet heel hoog. Het officiële verbruik van de auto is namelijk: 4,9 l/100 km. Daarmee staat de Up op de vierde plek van zuinigste auto’s.

 

Volkswagen Up

5. Dacia Sandero (Tweedehands/Nieuw)

De Dacia Sandero is nieuw en tweedehands een goede keuze. De 5-deurs heeft zelfs achterin genoeg plek voor mensen die iets langere benen hebben. Doordat de auto wat groter, is de kans ook groter dat je meer inlaadt en je daardoor meer verbruikt. Maar in officieel verbruikt ligt hij op één lijn met de Volkswagen Up (4,9 l/100 km). Maar wel een stukje ruimer.

Dacia Sandero

6. Seat Leon (Nieuw)

Vanaf € 23.025 euro rijd je een nieuwe Seat Leon. Daarmee heb je een sportieve en grote auto. Ook al zijn de oude modellen niet echt meer de allermooiste auto’s, de vernieuwde bolides zijn prachtige bakbeesten. Het officiële verbruik ligt rond de 4,4 l/100 km. Maar het testverbruik is 5,32 l/100 km. Daarmee eindigt de Seat Leon nét niet in de top 5.

Seat Leon

7. Daihatsu Cuore (Tweedehands)

De Daihatsu Cuore is een redelijk zuinige auto. Met een officieel verbruik van 5,8 l/100 km rijd je niet snel veel benzine op. Het voordeel is dat deze auto écht enorm vaak op tweedehands sites wordt aangeboden en daardoor de aankoopprijs ook een stuk lager ligt. Ook nieuw is deze auto niet duur, dan weet je ook meteen dat je een goede aankoop hebt weten te bemachtigen. Tweedehands weet je het immers nooit.

Daihatsu Cuore

8. Nissan Pixo (Tweedehands)

Met een testverbruik van 6,0 L per 100 km staat de Nissan Pixo op een prima 8e plek. De auto zou volgens de fabrikant 3,8 L per 100 km kunnen rijden, maar dat was in de praktijk absoluut niet te halen. De eenvoudige vormgeving van de auto kan je smaak zijn, maar volgens andere consumenten die de auto al rijden, ligt de auto ook wat simpel op de weg. Maar ook dat kan je smaak zijn.

Nissan Pixo

9. Opel Karl (Tweedehands)

Tweedehands is deze auto massaal op Marktplaats te vinden, daarin is het dus een goede auto, omdat je nog flink kan onderhandelen. De auto is getest met een gemiddeld verbruik dat even hoog ligt als dat van de Nissan Pixo. Het enorme voordeel van de Opel Karl is ook dat de motor heel stil is. Hij rijcomfort is boven de 100 kilometer per uur dan weer wat minder goed dan de Nissan Pixo. Niet een racemonster, maar wel een stabiele auto op de weg.

Opel Karl

10. Lexus CT (Nieuw)

Met deze auto maak je écht de blits. Een van mooiste designs in zijn prijsklasse. Je kan wel wat minder zuinig rijden met een verbruik van 6,4 l/100km, maar dan zit je wel in een behoorlijk luxe bolide. Natuurlijk kan je dat verbruik verlagen door een lichtere variant van de CT uit te kiezen. Hoewel het in het begin een prijzige auto is, koop je wel waar voor je centen. Gelukkig ben je daarna niet al te veel kwijt aan je benzine. Prima keuze dus.

Lexus CT