Meer haaruitval wanneer je ouder wordt

Wanneer mannen ouder worden, beginnen ze ook te merken dat ze steeds meer haar verliezen. Natuurlijk heeft dat zijn reden wanneer dat gebeurt. Maar voor veel mannen is het nog een raadsel wat nou precies de reden is dat ze hun haar moeten verliezen. Wij hebben 10 redenen van haaruitval bij mannen voor je verzameld.

 

Dit zijn de 10 redenen waarom je haaruitval krijgt

Wat zou bij jou de reden kunnen zijn dat je haar verliest? Of gaat verliezen op latere leeftijd? Dit zijn in ieder geval 10 dingen waar je haaruitval aan zou kunnen liggen.

1. Het zit in de familie

Veel dingen zijn leuk om over te nemen van je ouders. Zo kunnen de mooie uiterlijke kenmerken iets zijn waar je trots op bent dat je het van je ouders hebt. Maar haaruitval kan ook in de familie zitten en kan je dus ook overnemen van je vader of moeder.

2. Je kan een auto-immuunziekte hebben

Bij een auto-immuunziekte vechten je eigen lichaamscellen tegen andere goede lichaamscellen in je lichaam. Daardoor kan het bijvoorbeeld zijn dat je haarcellen worden aangevallen door andere cellen in je lichaam. Daardoor kun je dus last krijgen van haaruitval.

hoeveel water drinken afvallen

3. kan aan bepaalde medicatie liggen

Sommige medicijnen hebben als bijwerking dat je haaruitval hebt. Slik je sinds kort nieuwe medicatie en heb je in die periode pas last gekregen van uitvallende haren? Dan kan het dus een bijwerking zijn. Een oplossing voor het probleem is om een andere variant van de medicatie te proberen. De bijwerkingen kunnen daar namelijk heel erg anders bij zijn.

4. Wat eet je op een dag? Of wat juist niet?

Algemeen is inmiddels wel al bekend dat voeding heel erg veel met je lichaam kan doen. Dat kan positief, of negatief zijn. Door bijvoorbeeld minder vitamines en mineralen binnen te krijgen tijdens het eten, kunnen je haren minder snel of niet meer groeien en dus ook uitvallen. Een oplossing is supplementen nemen, zoals vitaminetabletten.

5. Vet verliezen is vaak ook haar verliezen

Door te gaan trainen om af te vallen, kan je haar uit gaan vallen door de hoeveelheid testosteron in je lichaam. Dus train je de afgelopen tijd veel? Ook dat kan een reden zijn van de haaruitval. De oplossing is minder trainen, hoe oneerlijk het ook is.

haaruitval kapper

6. Haaruitval door roken

Rook je een pakje sigaretten per week op? Sowieso weet je dat dat niet goed voor je is, maar het kan er ook voor zorgen dat je lichaam minder haren produceert. Minder roken betekent dus meer haren.

7. Het kan liggen aan je slaapritme

Slapen is belangrijk voor je gezondheid, ook de haargroei wordt gestimuleerd door een goede nachtrust. Wanneer je slecht of moeilijk slaapt, kan het zijn dat je dus minder haren produceert.

8. Je hebt te veel stress

Van stress krijg je grijze haren. Maar het kan er ook voor zorgen dat je haargroei minder hard gaat. Een resultaat van stress kan dus ook zijn dat je minder haren produceert en daardoor minder haren hebt. Neem dus genoeg rust en stress niet te veel over je werk en andere dingen.

business haaruitval

9. Slechte verzorging van je hoofdhuid

Een huid moet kunnen ademen, ook voor de haargroei is het belangrijk dat je hoofdhuid lekker kan ademen en het fris blijft. Goede shampoo en een goede verzorging van je hoofdhuid kan je haarproblemen al oplossen.

10. Door het thuis werken minder haren

Dit klinkt misschien gek, maar het is wel absoluut waar. Doordat we nu allemaal massaal thuiswerken, gaan we ook minder vaak naar buiten en krijgt je haar ook minder adem. Daardoor kan je haar minder hard gaan groeien. Een oplossing is om vaker naar buiten te gaan om je lichaam lucht en beweging te geven.