Aan dit onderzoek deden wel 18 duizend mensen mee

‘What car?’ was benieuwd welke tweedehands auto’s nou betrouwbaar zijn en welke niet. Daarom hebben zij hier onderzoek naar gedaan. Ze hebben dit groots aangepakt. Voor het onderzoek zijn namelijk 18.000 mensen ondervraagd die in een tweedehands auto rijden. Ze vroegen de mensen naar hoe zij hun auto ervaren.

Lexus CT tweedehands auto

Lexus CT is de betrouwbaarste tweedehands auto

De winnaar die uit dit onderzoek kwam, is de Lexus CT geworden. 99,5 procent van de eigenaren van deze auto’s hebben aangegeven geen enkel probleem te ondervinden tijdens het rijden in deze auto. Op de tweede plaats komt de Suzuki Swift. Deze blijkt ook erg betrouwbaar te zijn. Dit geldt trouwens voor vrijwel alle auto’s van Toyota. Dat Toyota betrouwbaar is, kwam uit een eerder onderzoek ook al naar voren. Toen bezette ze zelfs de eerste positie op de ranglijst.

Audi A3

Deze tweedehands auto’s moet je absoluut niet kopen

We weten inmiddels dus welke tweedehands auto’s je met een gerust hart kan kopen. Welke auto moet je echter absoluut niet tweedehands aanschaffen? Dat is de Audi A3 van tussen 2003 en 2013. Deze lijkt voor bijzonder veel problemen te zorgen. Audi heeft ontzettend veel fraaie auto’s, maar als het op betrouwbaarheid aankomt blinken ze helaas niet uit. Deze Audi A3 leverde maar liefst 40% van de kopers zodanig problemen op dat er al snel na aanschaf herstelkosten betaald moesten worden. Een Ford Focus diesel van tussen 2004 en 2011 is ook niet de beste aankoop die je kan doen als je op zoek bent naar een tweedehands auto. De top 3 van grootste miskopen wordt compleet gemaakt door een Opel Zafra van tussen 2005 en 2016.