Toyota Landcruiser

Dit onderzoek is uitgevoerd door iseecars.com. Wat vooral opvalt is dat auto’s van het merk Toyota het heel goed doen. Maar liefst zeven plekken in de top vijftien worden opgenomen door auto’s van het Japanse merk. Ook de nummer één is een auto die afkomstig is van Toyota, namelijk: de Toyota Landcruiser.

Toyota LandCruiser

Het komt niet uit de lucht vallen

De CEO van iseecars.com, Phong Ly, denkt te weten waarom de Landcruiser als beste uit de test is gekomen. “Dit model heeft een geschiedenis die terugvoert tot 1950. Dit iconische en onverwoestbare model is ontworpen om minstens 25 jaar mee te gaan en geniet niet voor niets veel vertrouwen in ontwikkelingslanden waar offroad rijden de norm is”.

Auto die het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee kan. auto's.

Veel auto’s zijn hier niet verkrijgbaar

Helaas zijn veel auto’s die goed uit dit onderzoek zijn gekomen, niet eens verkrijgbaar in Europa. Alle toppers zijn bijna allemaal dezelfde soort auto’s: grote pick-ups of SUV’s. Deze zijn dus erg betrouwbaar. Als we kijken naar hybride auto’s die het langst meegaan, prijkt Toyota opnieuw bovenaan de lijst. In de categorie sportwagens staat de Audi TT bovenaan. Welk merk verantwoordelijk is voor de nummer één van de elektrische auto’s kan je wel raden. Inderdaad ja, Tesla staat bovenaan met de Tesla Model 3.

Tesla auto's

Koop Toyota voor betrouwbaarheid

Op basis van dit onderzoek kunnen we een duidelijke conclusie trekken: als je een betrouwbare auto wil, kan je het beste een Toyota kopen. Zeker als je van plan bent om veel kilometers met je auto te gaan maken zal een auto van het Japanse topmerk het langst meegaan.