Tip om te kunnen slapen

Een fitnessexpert heeft een ‘verbijsterende’ tip gedeeld die beweert dat mensen binnen enkele minuten in slaap kunnen vallen. Justin Agustin, op TikTok @justin_agustin, plaatste onlangs de video op TikTok over een tip waarbij je sneller in slaap zou kunnen vallen.

Agustin legt uit dat deze techniek is ontwikkeld in het leger om soldaten op elk moment en elke plaats in slaap te kunnen laten vallen. Van een slaapzaal tot op het slagveld of op een andere extreme oncomfortabele plek. Het slapen voor een soldaat is namelijk cruciaal.

Volgens mijn onderzoek is dit vooral ontwikkeld voor jachtpiloten die 100 procent van hun reflexen en focus nodig hebben, waarvan we allemaal weten dat ze afnemen met het gebrek aan slaap“, vertelt Justin Agustin.

Hij volgt daarna met de uitleg van de oefening. “Je hoeft alleen maar te beginnen met ‘je lichaam te kalmeren’ door elk deel van je lichaam af te sluiten en te ontspannen, van ‘top tot teen’. Begin met het ontspannen van de spieren in je voorhoofd. Ontspan je ogen, je wangen, je kaak en concentreer je op je ademhaling. Ga nu naar je nek en je schouders. Zorg ervoor dat je schouders niet gespannen zijn. Laat ze zo laag mogelijk vallen en houd je armen los naast je, inclusief je handen en vingers.” Terwijl je dit doet, moet je je voorstellen dat dit warme gevoel van je hoofd naar je vingertoppen gaat.

Wanneer je dit doet, moet je je hoofd leegmaken van de stress. Dat doe je door twee scenario’s te bedenken. “Scenario één – je ligt in een kano op een kalm meer met niets anders dan een strakblauwe lucht boven je. Scenario twee – je ligt in een zwartfluwelen hangmat in een pikdonkere kamer. Op elk moment dat je aan iets anders begint te denken of je begint afgeleid te raken, herhaal je deze woorden gedurende 10 seconden: ‘Niet denken, niet denken, niet denken.’

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

Oefenen om in slaap te vallen

Agustin raadde aan om dit zes weken lang elke avond te oefenen. Hij vertelde dat 96% van de mensen deze techniek beheersen. Terwijl Agustin zei dat hij van plan is het zelf uit te proberen, zeiden vele anderen dat ze dat al hadden gedaan en konden instaan ​​voor de techniek.

Er werd gereageerd: “Ik ben een militair en heb dit geleerd. Ik had ook een veteraan als psychologieleraar op de universiteit die dit leerde. Het werkt zeker.

Iemand anders zei: “Mijn arts vond deze techniek met kleine variaties voor mij toen ik slapeloosheid had als gevolg van PTSS. Geloof me, het werkt 100 procent als je het eenmaal onder de knie hebt.”

Ook werd er gereageerd: “Mijn moeder heeft me dit geleerd en ik heb het mijn kinderen geleerd. Mijn zoon heeft veel uitdagingen en dit helpt hem te ontspannen en snel in slaap te vallen, hij is 9.

Antropologen hebben bewijs gevonden dat het vroeger als de norm werd beschouwd om de slaapperiode op te breken in twee momenten. Wetenschap: we slapen heel ons leven al verkeerd.