De voormalig sterkste man ter wereld

Edward Steven Hall (35) ook wel bekend als Eddie hall of “The Beast” is momenteel vooral actief als acteur en bokser, maar staat vooral bekend om zijn carriΓ¨re als strongman. Eddie heeft in zijn tijd als strongman vele records gebroken. Zo heeft hij in 2016 het wereldrecord deadliften verbroken door maar liefst 500 kg op te liften. In zijn absolute toppunt van zijn strongman carriΓ¨re werd hij eerste in de “World’s strongest man” competitie, waardoor hij de titel van sterkste man ter wereld kreeg. Deze titel is nu in handen van Kelven de Ruiter.

Maximus Hall is indrukwekkend sterk voor zijn leeftijd

Eddie Hall heeft zijn tweede kind Maximus samen met zijn vrouw Alexandra gekregen. Hall heeft ook een dochter met een eerdere partner. Zijn zoon Maximus lijkt hetzelfde pad als zijn vader te willen bewandelen. In een video, waarin Eddie en zijn zoon aan de gewichten zitten, is te zien dat zijn zoontje ontzettend sterk is voor zijn leeftijd en zelfs al sterker dan de meeste volwassenen.

Het sportschoolavontuur van Maximus en Eddie Hall

Maximus is nog maar een jonkie, maar zijn vader vindt dat geen reden om hem niet tot het uiterste te laten gaan. Zo liet Eddie zijn zoon opwarmen met sets van tien op de benchpress. De tienjarige Maximus wist een 20 kilo bar zonder enige moeite tien keer van zich weg te drukken. Waarna ze de bar weer 20 kilo zwaarder maakten. Zijn vader keek met volle trots toe hoe zijn zoon zeker 40 kilo aan het bankdrukken was, met wat inspanning wist Maximus zeker vijf keer de stang omhoog te duwen. “Dat is echt heel indrukwekkend … 40 kilo bankdrukken op zo’n leeftijd”, zei Eddie heel trots.

De 35-jarige vader vroeg ook de cameraman een poging te wagen. Toen de cameraman aan zijn eerst rep begon, besefte hij hoe zwaar hij het al had. Het lukte hem uiteindelijk met heel veel moeite toch net als de 10-jarige maximum 5 repetities te voltooien. Waarna de strongman zei: β€œ Jamie (de cameraman) is 23 jaar oud en je ziet het … ik denk dat de meeste volwassenen dit gewicht niet zouden kunnen bankdrukken.” Zie hieronder nog een indrukwekkende video van Maximus Hall: