Wie is de sterkste man van Nederland?

Maak kennis met Kelvin de Ruiter. Een 33-jarige beer uit Surhuisterveen met een gewicht van maar liefst 164 kilo. Naast de titel ‘Sterkste man van Nederland’, mag Kevin zich sinds kort ook de sterkste man ter wereld noemen. Onlangs won de Fries de Strongman Champions League in Turkije en is daarmee de enige Nederlander die daarin slaagde.

 

De spierbundel die in het dagelijks leven een eigen sportschool heeft en daarnaast ook ‘gewoon’ werkt als timmerman, moest wegens de maatregelen alle wedstrijden gaan inhalen en dat zorgde voor aardig wat vlieguren.

Kelvin de Ruiter wil het opnemen tegen Rico Verhoeven

Inmiddels heeft de Friese spierbundel zijn doel bereikt en kijkt hij uit naar nieuwe uitdagingen. Zijn belangrijkste doel is een heuse vechtpartij tegen een sportman van een behoorlijk kaliber. Hij heeft zijn pijlen gericht op niemand minder dan die andere sterke Nederlander: wereldkampioen Rico Verhoeven. In een interview met Beau van Erven Dorens liet Kelvin weten erg zeker te zijn van zijn zaak. Verhoeven zou namelijk geen kans maken en door Kevin wel even simpel tegen het canvas worden gewerkt.

Inmiddels heeft Kevin al een paar keer contact gezocht met Glory, de organisatie waarbij Verhoeven onder contract staat. Vooralsnog heeft Glory niet gereageerd op een verzoek tot een vechtpartij. Ondanks het wellicht humoristische idee van een vechtpartij tussen de twee kampioenen, is het minder onlogisch dan je zou denken. Kevin heeft namelijk al wat ervaring met MMA en dus zo het wel eens een leuke partij kunnen worden. Met het incasseringsvermogen van de sterkste man ter wereld is niks mis mee: “Ik kan een hoop incasseren en weet dat ik hard kan slaan”, aldus Kelvin in het interview met Beau.