Volledig geautomatiseerde wijnkast voor maximaal 624 flessen

De Winecab Wine Wall laat zich nog het best omschrijven als een soort high-tech wijnkelder, maar dan aan de muur. Je zal dan wel begrijpen dat je zoiets niet zult aantreffen in een rijtjeswoning in een volksbuurt. Niet dat daar iets mis mee is, maar de wijnmuur is nou eenmaal ontworpen voor moderne woningen, designer appartementen, restaurants en luxe jachten.

Het concept werd een paar jaar geleden bedacht door de oprichter van Calvary Robotics, Mark Chaney. Een langdurig ziekbed zorgde ervoor dat hij zijn woning niet eventjes kon verlaten voor een avondje stappen en dus moest hij iets bedenken om zijn verblijf wat op te leuken. Dat werd uiteindelijk dus een wijnopslagsysteem met Artificial Intelligence. Blijkbaar ziet hij er wel brood in en lopen de vinologen de deur plat.

Je hele wijncollectie netjes gesorteerd

De Wine Wall biedt een bijzonder inventieve manier om je wijncollectie op te slaan en te onderhouden. Zie het als een ideale manier om de AI-technologie te combineren met een vlot opererende robotarm die jouw favoriete opzoekt en serveert. Waarom nu AI toepassen? Welnu, dat is de beste manier om ruim 600.000 verschillende wijnen te kunnen herkennen. De kans dat je dus een verkeerde wijn krijgt voorgeschoteld is daardoor minimaal. Sterker nog, het systeem is zelflerend en je voorkomt daarmee gênante situaties waarbij jouw beste vriend wederom de verkeerde wijn krijgt voorgesteld. Het systeem herkent dus ook de gezichten van je gasten en onthoudt de voorkeuren. In de praktijk betekent dit dus ook dat je bepaalde flessen ontoegankelijk kan maken voor bepaalde gasten. Zo zorg je er dus voor dat jouw collectie Chateaux Petrus niet wordt opgedronken tijdens een Tupperwareparty van je vrouw of vriendin. Juist vanwege die laatste denkbeeldige situatie kan je jouw gehele collectie via jouw smartphone vergrendelen of slechts enkele flessen toegankelijk maken als je even afwezig bent. Zo kom je dus op een handige manier van die goedkope wijn af.

wijnmuur customizen

Mocht je overigens bang zijn dat je kids in hun spontaniteit je Wine Wall gaan gebruiken als muur om tegenaan te voetballen, ook hieraan is gedacht. In elke unit zijn bewegingssensoren geïnstalleerd om ongewenste bewegingen in de richting van de Wine Wall te detecteren. Je wijncollectie wordt dus net zo goed bewaakt als de Mona Lisa. Overigens gaat het uitserveren van de gekozen wijn lekker snel. Drie camera’s volgenden de beweging van de arm en binnen 15 seconden heb je de gekozen wijn in handen. Makkelijker wordt het niet, wel leuker.

Te bedienen via de wijnapp

Mocht je vermoeden dat jouw collectie wijnen te groot is voor dit systeem, dan is het te hopen dat je over meer dan 624 flessen beschikt. Dat is namelijk de maximale capaciteit van het grootste model. In de muur kunnen in dat geval zo’n 600 flessen worden opgeborgen, maar onderin bevinden zich nog twee lades met ruimte voor 24 flessen.

wijnmuur opslaan wijn bewaren high end

Het volledige voorraadbeheersysteem is te bedienen via een ingebouwde iPad Pro waar een speciale sommelier-app op staat geïnstalleerd. Diezelfde iPad Pro beschikt ook over speciale software om een op maat gesneden wijnadvies te geven. Je hoeft vanaf nu nooit meer twijfelen over de vraag wat de beste Shiraz zal zijn bij jouw geflambeerde lamskotelletjes. Handig!

Hoe duur is de Wine Wall?

De Wine Wall is verkrijgbaar in vier modellen, elk variërend in omvang, al naar gelang je persoonlijke wensen. Elke unit wordt netjes op maat gemaakt met hoogwaardige metalen. Ook het gebruik van exotische houtsoorten zoals macassar-ebbenhout, zebrahout en zelfs walnootwortel wordt niet geschuwd.

Kortom, je kan het netjes helemaal naar wens aanpassen en zo eindelijk de waardering van je vrienden krijgen die je verdient. Het enige probleem is wellicht de prijs. Die kan namelijk, afhankelijk van je wensen, oplopen tot zo’n 249.000 dollar.