Wie is de sterkste man van Nederland?

De Nederlandse krachtsporter Kelvin de Ruiter is geboren op 31 maart 1988 in Kampen. In 2017 en 2019 werd hij al benoemd tot wereldkampioen vrachtwagentrekker en je kunt je voorstellen dat je daar erg veel kracht voor nodig hebt. In 2019 werd hij ook voor de eerste keer benoemd tot de sterkste man van Nederland.

In 2020 verbrak de Ruiter een wereldrecord met een extra 70 kilo. Het record van de zwaarste partial deadlift stond op 600 kilogram. De Ruiter kwam tot een partial deadlift van 670 kilogram en verbrak daarbij dus het wereldrecord die op dit moment nog steeds op zijn naam staat.

Afgelopen jaar won de Ruiter wederom de titel ‘de sterkste man van Nederland’ op 14 augustus in zijn eigen geboorteplaats Kampen. MAar daar blijft het niet bij. 2021 was namelijk een goed jaar voor de Ruiter, hij won voor de derde keer het wereldkampioenschap truckpull en ging naar huis met de wereldtitel van de Strongman Champions League. In 16 wedstrijden in 2021, in 16 verschillende landen bleek de Ruiter de sterkste man te zijn. In Turkije was zijn laatste wedstrijd, die hij wederom won. Hij is de eerste Nederlander die de titel van Strongman Champions League wint. Deze titel is vergelijkbaar met de sterkste man van de wereld.

Kelvin de Ruiter deelt zijn transformatie op Instagram

Op Instagram plaatste de Ruiter een foto van zijn transformatie door de jaren heen. Hij zegt dat hij in 2007 een droom had: de droom om de sterkste man van Nederland te worden. Hij was destijds 19 jaar, iets meer dan twee meter lang en hij woog 90 kilo. Iedereen keek hem op dat moment gek aan en ze vroegen zich af wat hij daar deed.

Hij vermeldt onder zijn Instagram foto dat hij ondanks de reacties van anderen zijn droom is blijven volgen en daardoor alle bovenstaande titels heeft weten te bemachtigen. Hij heeft laten zien dat niks onmogelijk is en dat je alles wat je wilt kunt bereiken, zolang je maar in jezelf blijven geloven.

Ondanks alle titels die hij heeft behaald, zegt hij nog steeds dromen te hebben. De weg naar de top is niet gemakkelijk en bevat zeker wat tegenslagen. Maar als motivatie geeft hij aan al zijn volgers mee: “Geloof in jezelf en leef je droom.”

Gisteren plaatst Kelvin een nieuwe foto op Instagram. Op deze foto is een man te zien die maar liefst 170 kilo weegt, met reusachtige armen en benen. Zie het bericht hieronder:

Amerika heeft ook hun sterkste man en ook hij let op zijn calorieën. Maar dan net even anders dan wat wij doen, hij eet namelijk 20.000 calorieën op een dag.