Is het slim om te zoenen op de eerste date?

Dit is volledig afhankelijk van hoe de date verloopt, of verlopen is. Was de date verschrikkelijk en merk jij dat dit gevoel wederzijds is? Ga dan niet voor die zoen.

De date kan anderzijds ook een enorm positief gevoel achterlaten. Is het in dit geval dan slim om gelijk te zoenen? Vroeger was er de ongeschreven regel ‘niet zoenen op de eerste date’. Tegenwoordig is deze regel volledig van de baan geschoven. Zoenen op de eerste date is dus mogelijk, maar houd altijd rekening met de ander. Jij kan de date als fantastisch ervaren, terwijl de ander dit gevoel niet heeft.

Wanneer mag je de ander wel zoenen?

Wat al eerder benoemd werd, is de belangrijkste richtlijn voor deze vraag het gevoel. Is het gevoel goed, dan kan er een zoen plaatsvinden. Denk hierbij altijd, maar echt altijd, aan het gevoel van de ander. Probeer te observeren en te achterhalen of de ander er hetzelfde in staat als jij. Zo ja, ga voor die zoen. Er zijn namelijk veel signalen dat iemand met je wil zoenen.

Vind je het lastig om te achterhalen of het gevoel van beide kanten goed zit? Dan is vragen ook een optie. Dit is alles behalve raar. Tegenwoordig is het vragen van de ander zijn consent heel normaal, eigenlijk ook wel logisch. Wees niet bang om de vraag stellen, ‘Vind je het goed als ik je zoen?’. Dan heb je gelijk, en ook nog is heel duidelijk, je antwoord.

Wanneer kan je de ander beter niet zoenen?

Niet zoenen op de eerste date is misschien wel het verstandigst. De ander begrijpt het als er niet wordt gezoend en je zit nooit fout met deze beslissing. Zoenen kan altijd nog, dus maak geen overhaaste beslissingen. Wanneer je absoluut niet mag zoenen op de eerste date, is wanneer jouw gevoel niet goed zit. Je geeft de ander geen valse hoop en je maakt het voor jezelf ook niet onnodig ingewikkeld. Ben jij niet helemaal zeker van je zaak, maar wil je de ander wel laten merken dat je interesse hebt? Dan is een normale kus op de mond ook altijd nog een optie.

De bronafbeelding bekijken

Tips

1. Denk niet te veel na over de zoen, voordat de date ├╝berhaupt begonnen is. Als je te veel gaat nadenken en fantaseren, kan het alleen nog maar tegenvallen. Ga er blanco in en laat je verrassen.

2. Een zoen is maar een zoen. Als het zoenen op de eerst date er niet van komt, wees niet getreurd. Het gaat om het innerlijk en elkaar beter leren kennen. Een zoen is extra.

3. Wees niet opdringerig! Als er iets een afknapper is, vooral op de eerste date, is dit opdringerig zijn. So don’t be,┬ádit schrikt de ander af.

4. Het kan ook voorkomen dat de ander het initiatief neemt. Ga hier in mee, mits dit voor jou goed voelt. Als jij niet klaar bent voor die zoen, geef dit aan.

De conclusie van dit alles is dat je goed moet kijken naar jou gevoel, maar ook zeker naar het gevoel van de ander. Bekijk het per situatie en maak geen overhaaste beslissingen. Ben jij na de eerste date gelijk klaar voor een tweede, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet vragen? Bekijk dan hoeveel tijd er tussen een eerste date en een tweede date moet zitten.