Voor elke situatie is het plannen van een tweede date anders. De eerste date kan een totale flop zijn geweest, dan hoeft er helemaal geen tweede date te komen. Als dit niet het geval is en je niet kan wachten tot een tweede date, is het belangrijk om te weten hoe je dit precies moet aanpakken.

Tijdens de eerste date over een vervolg praten

Als de eerste date boven verwachting goed gaat en je niet wil wachten met de vraag voor een tweede date, is het een optie om de vraag tijdens de eerste date te stellen. De vrouw zal dit, hoogstwaarschijnlijk, zelf nooit vragen. De eerste stap zetten als man is dus essentieel. Op deze manier laat je ook zien dat je haar ziet zitten.

Ben je bang om afgewezen te worden? Don’t be. Als jij vindt dat de date goed verloopt, is het niet gek om te beginnen over een tweede date. Dit geeft ook gelijk duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor de ander.

Een van de beste momenten om een tweede date voor te stellen is na de eerste date. Na de eerste date gaan jullie beiden naar huis en nemen misschien wel de tijd om het te evalueren. Door de vraag te stellen na de eerste date, voorkom je een gapend gat. Dat wil zeggen dat je elkaar niet onnodig een week niet ziet. Dit voorkomt ongemakkelijke situaties en dat is nou juist wat je wil. Stel de vraag via app, of bel eventjes om gelijk een plaats en tijd af te spreken.

Je kan het echter wel heel luchtig houden. Door simpelweg te vragen of ze een tweede date ziet zitten, plant je het zaadje. Je hoeft niet direct een datum af te spreken, dat komt later wel.

De tijd tussen de eerste en tweede date moet niet te lang zijn

Wanneer je te lang wacht met de vraag voor een tweede date is de kans aanwezig dat de vrouw haar interesse in jou verliest, dat is absoluut niet de bedoeling. Initiatief tonen is wat vrouwen aantrekkelijk vinden aan een man. Vrouwen vinden het fijn als je al een idee hebt over de date, in dit geval de tweede date. Verzin iets leuks, maar belangrijker nog, kies een datum en tijd.

Zorg er dus voor dat de tweede date gelijk, of een dag later gepland wordt. Kijk samen naar een datum en tijd, maar kom zelf al met een voorstel. Succes!