Wat zijn de meest gebruikte zoektermen in Google in 2020?

Google is dé meest gebruikte zoekmachine onder de wereldwijde bevolking. Natuurlijk is dat niet heel raar, want op Google is bijna alles te vinden wat je nodig hebt. Elk jaar publiceert Google een lijst: de Year in Search 2020. Daar zie je wereldwijd, maar ook per land, waarop gezocht is én wat het meest gezocht is.

Natuurlijk hebben ze ook even in Nederland onderzoek gedaan wat wij precies zoeken en waar we nieuwsgierig naar zijn. Sommige zaken zullen je verbazen, maar sommige zoekwoorden zijn toch vrij logisch. Dit heeft allemaal te maken met enkele gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Top trending zoekopdrachten in Nederland

  1. Coronavirus
  2. RIVM
  3. Verkiezingen Amerika
  4. Coronavirus Nederland
  5. Snappet
  6. Kobe Bryant
  7. Fred van Leer
  8. iPhone 12
  9. Corona Dashboard
  10. Joe Biden

Ook waren we erg benieuwd naar wat we in godsnaam moesten doen op bepaalde feestdagen dit jaar. Zo was de nummer 3 in Top trending nieuws: ‘Koningsdag thuis.’ Ook wilde we veel weten over de ‘scholen dicht’ en ‘storm Ellen.’

gegoogelde zoekresultaten

De populairste namen in 2020

Natuurlijk zijn veel Nederlanders erg van de gossip en willen we alles weten over bepaalde bekende mensen. Niet gek, want het was een bevlogen jaar voor sommige BN’ers. Zo werd er natuurlijk erg veel gezocht naar Fred van Leer, maar ook Kobe Bryant hield ons dit jaar nog erg veel bezig.

‘Waarom?’

Een aantal jaar geleden stond dat hoog in de lijst van meest gezochte ‘waarom’ vragen wereldwijd. Maar dit jaar is het even wat anders onder de Nederlanders. In 2020 zochten we bijvoorbeeld het meest naar het antwoord op de vraag: ‘Waarom zijn cornflakes uitgevonden?’ Omdat het lekker is misschien?! Ook de vragen ‘Waarom hangt de vlag uit vandaag?’, ‘Waarom is de lucht blauw?’ en ‘Waarom zijn luiaards traag?’ waren razend populair in Nederland. Ook Arjen Lubach had een belangrijke rol bij de 9 na belangrijkste vraag van Nederlanders: ‘Waarom worden nertsen gefokt?’