Erik ten Hag als succesvolle trainer

De 50-jarige Erik ten Hag begon zijn carrière als betaald voetballer in 1989, toen hij begon te spelen voor FC Twente. Niet gek, want de profvoetballer komt zelf uit Haaksbergen. Tóch maakte hij de overstap naar verschillende clubs in Nederland, waarna hij weer besloot om terug te keren naar zijn oude club.

Jarenlang speelde hij op topniveau voetbal, tot 2002. Toen begon hij namelijk als trainer voor FC Twente, eerst bij de Voetbalacademie en vervolgens bij het eerste elftal. In 2009 werd hij assistent-trainer bij PSV en via een aantal andere clubs belandde hij bij Ajax. Inmiddels is hij al een aantal jaar trainer bij de landskampioen. Maar wat verdient deze Erik ten Hag eigenlijk met zijn werkzaamheden als trainer?

Wat is het salaris van de trainer van Ajax?

Natuurlijk kennen we allemaal het verhaal van Frank de Boer. Aan het eind van zijn loopbaan bij Ajax verdiende de trainer maar liefst één miljoen euro. Natuurlijk is dat in verhouding weer best weinig zou je het vergelijken met de spelers van Ajax, die een fortuin weten binnen te slepen. Maar is zijn oud-collega, die nog steeds trainer is bij Ajax, net zo’n grootverdiener bij de club? Het antwoord is ja, of in ieder geval, hij komt erg in de buurt van het salaris van Frank de Boer bij Ajax.

erik ten hag salaris trainer Ajax

In 2017 werd namelijk bekend gemaakt dat hij voor 700.000 euro werd overgekocht door Ajax. Na de winst tijdens de Champions League-wedstrijden, waren er veel internationale voetbalclubs die interesse begonnen te tonen in Erik ten Hag.

Hij bleef in Nederland trainen

Tóch sloeg hij elk aanbod af en bleef hij in Nederland trainen. Niet gek, wanneer je er vanuit gaat dat ten Hag rond het salaris van Frank de Boer zou zitten. Hoe dan ook zal hij hier en daar nog wel wat salarisverhogingen hebben gekregen door het succes van de club. Overigens levert hij in deze tijd wél wat salaris in, zodat de club het in de huidige situatie volhoudt om overeind te blijven.