Hoe snel gaat een e-bike?

Een e-bike heb je in allerlei varianten. Ze beginnen bij de normale elektrische fiets die een topsnelheid heeft van 25 km/u en dan heb je de speed pedelec die maar liefst 45 km/u gaat. Maar bij die verschillende e-bikes kunnen we nu nóg een toevoegen.

Hij gaat een stuk harder en je zit droog als het regent. Dit is dus niet zomaar een elektrische fiets, maar een mix van een kleine auto en een fiets. Maak kennis met de TWIKE e-bike.

Een e-bike die op de snelweg kan

Twike is een Duits bedrijf en is al jaren bezig om een e-bike op de markt te brengen die nét even iets anders is dan dat we gewend zijn. Ze presenteerden vorig jaar een prototype van de TWIKE 5, een driewieler die op een auto lijkt, maar de trappers van een fiets heeft. Het principe werkt als volgt: je stapt, net zoals in een normale auto, in. Vervolgens zet je de Twike aan en begin je met trappen. Binnen no-time zit je op hoge snelheden. Het trappen zorgt er dan weer voor dat je accu’s opgeladen blijven en dat je ook nog een beetje beweging hebt.

Wil je je vriendin meenemen? Ook dat is geen probleem met deze driewieler. Hij heeft namelijk een zitplaats naast de bestuurder en ook deze is voorzien van trappers. Zo kan je samen fietsen, zie het als een hele moderne tandem. Maar deze is dan wel hip.

TWIKE 5

Kan je de TWIKE 5 al kopen?

De productie van deze e-bike begint volgend jaar in het voorjaar. In totaal worden er dan 500 gebouwd. Dat is best weinig, al helemaal als je weet dat er al 1072 mensen zijn die zo’n ding willen kopen. Maar ja, dat is niet gek wanneer je je bedenkt dat je met deze e-bike fietsend snelheden kan behalen tussen de 120 en 200 kilometer per uur. En met een gewicht van 495 kilo ben je zo weg bij de stoplichten.