Wat niet te doen bij een kalende kruin

Voordat we je een paar haarstijlen showen die perfect zijn om een kalende kruin te verhelpen, zijn er ook een aantal dingen die je vooral niet moet doen als het noodlot toeslaat. Deze hebben niet alleen te maken met die kaal wordende plekken, maar ook met inhammen en dun haar. Allereerst wordt het afgeraden om vette gel of andere haar producten te gebruiken. Hierdoor gaat jouw haar al snel vastplakken op je hoofd: je haar lijkt hierdoor nog dunner en die kale plekken worden zo alleen maar meer zichtbaar.

Kapsels voor mannen met een kalende kruin: lengte en volume

Een comb-over (waarbij je haar over de kale plekken borstelt) raden we ook in bepaalde situaties af. Doe dit namelijk vooral niet als jij alleen nog wat dunne haarsprieten overhebt. Je kalende kruin blijft in dat geval immers alsnog zichtbaar en je poging om deze te verbergen wordt ook duidelijk. Als derde: knip je haar vooral niet te kort. Het is bij de meeste looks namelijk van groot belang om volume te creëren. Lengte én hoeveelheid is hierbij dus gewenst.

1. Zijscheiding

Een zijscheiding raden wij af om te doen als je heel dun haar hebt. De kalende kruin blijft hierdoor nog steeds zichtbaar. Toch kan een zijscheiding, zeker als je met beginnende kalende plekjes worstelt, het juiste kapsel zijn. Haar dat je naar de zijkant kamt, verbergt je kruin als je dit goed aanpakt. Creëer veel volume met een föhn en niet-vette mousse zodat je haar op z’n plek blijft. Een zijscheiding combineer je met een smart look: een overhemd en nette pantalon dragen bij aan de nette uitstraling van dit kapsel.

kalende kruin
Foto via: Instagram @fbysam

2. Crew cut / opgeschoren kapsel

De crew cut wordt aangeraden voor mannen wiens haar dunner wordt. Het is bovendien een manier om je inhammen te verbergen. Het kapsel bestaat uit kort haar aan de zijkant en langer haar bovenop. Ga dus niet per ongeluk voor een korte bovenkant. Dit is immers juist het gebied dat jij lang wilt houden. De opscheer combineer jij met een stoere, casual look. Het kapsel werd immers vaak gedragen in het leger en wordt hierdoor nog steeds geassocieerd met stoere mannen.

kalende kruin
Foto via: Instagram @streetandgentle

3. Je haar naar achteren / pompadour

De look waarbij jij je haar naar achteren hebt gekamd of geföhnd, kan wat gladjes overkomen. Toch is dit de perfecte manier om die kalende kruin te verbergen. Dit doe je door volume te creëren aan de achterkant van je hoofd, waar de kalende plek zich vaak bevindt. Doe dit echter niet wanneer je ook last hebt van inhammen: die worden door dit kapsel juist alleen maar benadrukt. Je haar naar achteren dragen sluit net als de zijscheiding goed aan bij een smart look. Combineer hem dan dus ook met een pullover of coltrui.

kalende kruin
Foto via: Instagram @carlos_domord

Laatste redmiddel: haartransplantatie

Mocht jij deze kapsels hebben uitgeprobeerd, maar toch nog niet tevreden zijn met het resultaat? Dan kan het zijn dat je een haartransplantatie overweegt. Check dan vooral de acht punten die je moet weten over een haartransplantatie. Of scheer al je haar af en ga voor de gemillimeterde look, een look die je perfect rockt met een baard en een dosis zelfvertrouwen.