Zlatan Ibrahimovic heeft een prachtige autocollectie

Dat Zlatan Ibrahimović van een mooie auto houdt, dat wisten we al. Door de jaren heen heeft Zlatan een mooie autocollectie bij elkaar gesprokkeld.  Deze luxe bolide is wel een hele mooie toevoeging aan zijn grote autocollectie. Zijn derde Ferrari is wederom een hele bijzondere, met een behoorlijk prijskaartje. Startprijs: zo’n € 533.668. Maar daar heb je dan ook wel een prachtige auto voor.

 

Een glansrijke carrière zorgt voor een aardig vermogen

Hoe Zlatan aan zijn centen komt, zal voor bijna niemand een vraag zijn. De sterspeler heeft een glansrijke carrière achter de rug bij meerdere gigantische voetbalclubs zoals FC Barcelona, Paris Saint-Germain en AC Milan. Naar schatting was het vermogen van Ibrahimović in 2020 dan ook zo’n 195 miljoen euro. Al vond hij zelf dat het eerder rond de 300 miljoen euro lag.

Enfin, voor een aankoop als deze hoeft hij dus gelukkig niet zijn hele portemonnee leeg te trekken. Dat Zlatan een Ferrari koopt, is voor ons geen grote verrassing. Ibrahimović is naar eigen zeggen verslaafd aan Ferrari’s en Volvo’s. Dat laatste zal vast te verklaren zijn door zijn Zweedse afkomst.

Zijn gloednieuwe auto: een Ferrari Purosangue

Naast zijn grote hoeveelheid sportauto’s is het natuurlijk lekker om ook een SUV te hebben staan. En dit is dan zeker niet de minste. De auto is gebaseerd op het platform van Ferrari Roma, in een ruimer jasje gestoken. Hierdoor blijft het een sportauto, maar zit hij behoorlijk comfortabel en ruim. Onder de motorkap heeft deze auto een V12 motor, en heeft de auto 725 pk. Met een normale auto race je Zlatan er niet zomaar uit. Ondanks het gewicht van 2200 kg, kan de auto van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 3,3 seconden. De auto heeft ook een topsnelheid van 310 kilometer per uur.

Op Instagram doen beelden van de auto van Zlatan Ibrahimović de ronde. Bekijk de beelden van zijn nieuwe auto hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio Rossonera (@radiorossonera)