De rijkste voetballers ter wereld

Zlatan Ibrahimovic is beroemd vanwege twee belangrijke talenten: zijn vermogen om meer dan uitstekend te voetballen en zijn hele grote mond. Dat laatste is wellicht wat minder interessant, maar het eerste wel.

Volgens de schattingen zou hij namelijk in staat moeten zijn om die andere rijke voetballer, de Portugees Cristiano Ronaldo voorbij te streven wat betreft het vermogen.

Het vermogen van Zlatan Ibrahimovic

Het vermogen van de Zweed wordt geschat op zo’n 195 miljoen euro. Zelf is hij het daar uiteraard niet mee eens en stelt doodleuk maar liefst 300 miljoen te bezitten. Dat heeft hij uiteraard niet alleen met het voetballen verdiend, maar wel dankzij de sport. De speler van AC Milan ontvangt, als we de verhalen mogen geloven, op jaarbasis zo’n 6.5 miljoen euro. Met de nieuwe onderhandelingen over zijn contract hoopt hij nog iets meer te gaan krijgen. Hij zet scherp in op een bedrag van 7.5 miljoen, iets wat hij mogelijk ook gaat krijgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

De Zweedse voetballer speelt niet voor het geld

Dergelijke bedragen lijken erg hoog voor een speler die in voetbaltermen al de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. De spits wordt op 3 oktober 39 en dat is toch de leeftijd waarop de meeste topvoetballers al lang hun afscheidswedstrijd hebben gespeeld. Zlatan Ibrahimovic is echter anders en gaat als het aan hem ligt nog wel even door.

Dat heeft niks met geld te maken. Eerder kreeg hij nog een lucratief aanbod om zich voor enkele jaren te verbinden aan een ploeg in China. Naar verluidt zou hij een contract hebben kunnen ondertekenen van ruim 100 miljoen. De spits zag dat niet echt zitten en koos voor LA Galaxy waar hij ‘slechts’ 1.5 miljoen dollar ging verdienen. Later werd dit bedrag verhoogd met ruim 5 miljoen dollar. Flinke promotie toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

Zlatan Ibrahimovic is tevens zakenman, filantroop en investeerder

Het vermogen van Zlatan Ibrahimovic is hem niet aan komen waaien. Naast het voetballen is hij namelijk ook een begenadigd investeerder. Zo heeft hij zijn eigen kledinglijn, een Padel centrum, een eigen parfummerk en heeft hij talloze sponsorcontracten gehad, onder andere met het Zweeds automerk Volvo. Al met al is zijn uitspraak dat hij 300 miljoen euro zou bezitten nog geeneens zo gek.