Een droomvilla midden op de oceaan

Deze rijke Chinese zakenman kwam wel met een heel bijzonder idee, waarvan de architect ongetwijfeld enige tijd heeft zitten nadenken of dit bizarre plan wel waargemaakt zou kunnen worden. De beste man wilde namelijk zijn droomvilla laten bouwen op de oceaan.

Vraag je jezelf nu af waarom er voor deze bijzondere en niet voor een voor hand liggendere locatie is gekozen? Vraag het de man die verantwoordelijk is voor de enige drijvende plek op de oceaan in China. De ondernemer droomde van een huis aan zee en maakte er samen met een goede vriend én architect Dong Xinmeng een verbluffend eindresultaat van. En laten we eerlijk zijn: wat is nou een betere plek om bij te komen van een druk jaar in je bedrijf?

Het drijvende huis, een primeur in zijn soort, bevindt zich op het eiland Dongshan in de provincie van Fujian. In een oase van rust kan de rijke zakenman zich altijd terugtrekken en een ongestoord leventje leiden, op zo’n 500 meter afstand van de kust.

Een prachtig panoramisch uitzicht

De structuur herbergt aan alle kanten glazen schuifdeuren dat zorgt voor een prachtig panoramisch uitzicht over de oceaan. Een zonsopgang in je ochtendjas met een kopje koffie in je hand zou niet beter kunnen.

droomvilla op de oceaan in china

Bij binnenkomst valt meteen de royale woonkamer op, die ook geldt als ruime eetkamer en keuken. De twee uiteinden van het huis hebben een luxe logeerkamer met eigen badkamer die uitkomt op het grote terras dat zich om het gehele huis bevindt. Een perfecte plek om te vissen of te zonnen onder genot van je favoriete cocktail.

Hoeveel kost de villa op het water?

Vraag je jezelf nu af wat de prijskaart zou zijn van dit nederige stulpje gelegen op de oceaan? Het kostte de ondernemer ongeveer $61.000 om zijn droomvilla gelegen op de oceaan te laten bouwen en meer dan een jaar hard aan ambachts-uren. Voor dat geld kom je in een van onze randsteden in ieder geval niet aan een woning.

droomvilla op de oceaan in china

droomvilla op de oceaan in china