Eerder schreven we over de bruutste woningen die in Amsterdam te koop staan. Het is ondertussen wel bekend dat Amsterdam echt vol met bijzondere woningen staan. Hoewel je vaak een flinke portemonnee op zak moet hebben om een huis te kopen, wil het niet zeggen dat wij niet mogen genieten van al deze fantastische woningen.

Funda Amsterdam

Dit spectaculaire penthouse ligt aan de Pontsteiger in Amsterdam. De pontsteiger is een bekende plek als het gaat om appartementen in Amsterdam, aan het water. Om te beginnen met het uitzicht op het IJ. Vanuit het penthouse heb je een schitterend uitzicht over de stad. Pontsteiger ligt aan de oostelijke grens van de Houthaven, een van de vier havens die het Westelijk Havengebied vormen. Aan de overkant vind je de NDSM-werf. Pontsteiger is gebouwd op de exacte plek waar vele jaren de veerboot van de Houthaven naar Amsterdam-Noord ging.

Funda Amsterdam

Penthouse in Amsterdam

In 2014 is het appartement gebouwd, dus nog vers van de pers. Het totale oppervlakte bedraagt zo’n 423 vierkante meter. Voor een appartement is dit dus aardig groot. Vanaf de 25e verdieping heb je een waanzinnig uitzicht over de hele stad en met 10 minuutjes fietsen sta je in hartje Amsterdam.

De indeling met 6 kamers waarvan 4 slaapkamers, 2 badkamers, een sauna, 2 ligbaden en 2 toiletten moet vast genoeg zijn om lekker te kunnen settelen. Ook niet geheel onbelangrijk: het terras en de patio. Met een patio van 32 vierkante meter heb je genoeg ruimte om even lekker uit te waaien of te genieten van de zon. Het is een luxe om hier te kunnen wonen. Aan de prijs kunnen we dat ook wel zien, want op Funda Amsterdam wordt hij aangeboden voor 8.000.000,- euro. Nog even sparen en intrekken dan maar. Check hier de andere foto’s van deze bijzonder mooie penthouse:

Funda Funda Amsterdam Funda Amsterdam Funda Funda

Niet alleen een appartement zoals deze kan verrassend zijn. Zo ook dit Nederlandse rijtjeshuis zoals je die nog nooit hebt gezien.