Tips & Tricks om te slapen met warm weer

Speciaal voor jullie selecteerden wij een aantal handige tips & tricks waarmee jij het wat koeler gaat krijgen en wél kan slapen met warm weer.

tips verkoeling slapen met warm weer

Tip 1: Neem een lauwwarme douche voor het slapen gaan

Ja, je leest het goed. Hoewel de meeste mensen toch besluiten om een koude douche te nemen wanneer de hitte hen teveel wordt, is het nemen van een warme douche veel beter. Het warme water zorgt er namelijk voor dat jouw bloedvaten wijder open gaan staan. Dit heeft als gevolg dat het lichaam makkelijker de warmte verliest.

Tip 2: Drink een glas water of lauwwarme thee voor het slapen gaan

Door deze tropische temperaturen is het vrij logisch dat je meer gaat transpireren. Wanneer je voor het slapen gaan een glas water drinkt, dan wordt dit vochtverlies aangevuld. Hierdoor zal je uiteindelijk vaster slapen. Een nóg betere tip: drink een lauwwarm kopje kruidenthee. Kruiden als lavendel en kamille zorgen voor een kalmerend effect, wat ten goede komt van je nachtrust.

Tip 3: Maak je eigen airco

We snappen dat je een airco een hele investering vindt. Vooral wanneer je bedenkt dat deze temperaturen niet vaak voorkomen in ons kikkerlandje. Een ventilator verplaatst eigenlijk alleen maar de warme lucht, dus we raden je toch aan om voor een airco te gaan. Ben jij een handige Harry en heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Dan kan je ervoor kiezen om een eigen airco te maken. Succes!

tips slapen warm weer

Tip 4: De vriezer is je beste vriend

Het is ongetwijfeld de koelste plek in jouw woning, de vriezer. Maak er dan ook gebruik van. Stop je lakens in een plastic zak en laat het een aantal minuten in de vriezer liggen. Mocht je een klein vriesvakje hebben en niet genoeg ruimte hebben om je dekbed erin te stoppen. Doe het dan met een vaatdoek, kussensloop of een dekbedovertrek.

Ook is het verstandig om rekening te houden met de lichaamsdelen die een grote rol spelen in de verkoeling van je lichaam. Zo zijn je enkels, knieën, nek, polsen, liezen en ellebogen de beste plekken om af te koelen. Leg op deze plekken de koude handdoek of kussensloop en je zult binnen no-time merken dat jij het wat aangenamer hebt in die hete kamer van je.

Tip 5: Pas je voeding aan

Dit is een eenvoudige tip waar je in eerste instantie niet heel snel aan zou denken. Voeding kan namelijk ook een grote rol spelen in dit verhaal. Blijf gedurende de warme dagen weg van eiwitrijke voeding. Proteïnen zorgen er namelijk voor een stijging van de lichaamstemperatuur. Wat moet je dan juist wel eten? Zorg voor pittige maaltijden. Wanneer je namelijk pittig eet, dan zal je veel gaan transpireren. Dit zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt. Doe dit zo’n 3 uur voor het slapen gaan, zodat je lichaam genoeg tijd heeft en je niet helemaal bezweet in bed kruipt. Snap je nu waarom ze in een land als Thailand zo veel houden van pittige voeding?