Standaard inrichting

Het halletje bij binnenkomst, open keuken met aansluitende woonkamer, slaapkamers boven en een praktische zolder. Zo ziet menig rijtjeshuis in Nederland eruit. Door de oplevende woningmarkt blijft dit type woning bijzonder populair onder de gemiddelde woningzoeker. Toch kan er aan een dergelijke rijtjeswoning weinig veranderd worden. Nieuwe plafondlampen in de keuken, likje verf aan de muren en hooguit een nieuwe keuken zullen de standaard ingrijpingen zijn. Tot nu. Huizenzoeksite Funda wil de huidige, vastgeroeste woningbouw in Nederland doorbreken en komt met een uniek ontwerp van dit ‘standaard’ rijtjeshuis. En het resultaat is verbluffend.

droomwoning man man

Data

Op basis van de resultaten van de  maandelijkse 36 miljoen bezoeken op Funda blijkt dat er een groot verschil zit tussen het droomhuis van de gemiddelde fundabezoekers en het huis wat de bezoeker uiteindelijk koopt. Logisch. Men zoekt naar een kasteel, dat veelal te hoog gegrepen is en eindigt met een rijtjeshuis van ca. 200.000 euro.

droomwoning man man 2

Het nieuwe rijtjeshuis

Het ‘nieuwe’ rijtjeshuis is ontworpen door architecten Jeroen Atteveld (Heren 5) en Dingeman Deijs. En de architecten lapten alle ‘regels’ waaraan de standaard rijtjeswoning in Nederland aan ‘hoort’ te voldoen aan hun laars. De basis is intact gebleven, maar verder is letterlijk alles anders. We zien een gigantische open ruimte, grote hoeveelheid licht en indrukwekkende zolder. De nadruk is gelegd op de ruimte. Hierdoor zijn de slaapkamers verkleind naar ‘bedstee’s’ en heeft de woonkamer een metershoog plafond.

Kijk binnen bij deze droomwoning:

droomwoning man man 3 droomwoning man man 4 droomwoning man man 5 droomwoning man man 6 droomwoning man man 7

Alle bovenstaande afbeeldingen bewijzen dat een rijtjeshuis wel degelijk een stijlvolle woning kan zijn. Mocht jij nog meer inspiratie willen over hoe jij om kan gaan met kleine ruimtes, geen zorgen. Wij liepen namelijk een droomwoning tegen het lijf. Dit grachtenpand in Amsterdam is slechts 3 meter breed en kost jou meer dan 2 miljoen euro. In eerste instantie zou je denken: belachelijk. Maar deze gedachte zal veranderen wanneer jij de plaatjes ziet.