Welke legendarische fantasy series krijgen een spin-off?

Er komen nog steeds veel nieuwe fantasy series uit. Denk bijvoorbeeld aan Tribes of Europa, of Shadow and Bone. Toch blijven we vooral fan van legendarische fantasy series die ons jarenlang hebben vermaakt. Wat dat betreft hebben we genoeg om naar uit te kijken. Dit zijn de spin-offs die namelijk op de planning staan.

1. The Witcher: Blood Origin

Het origineel van The Witcher, met Henry Cavill in de hoofdrol als Geralt van Rivia, was een groot succes en kon zich meten met de beste fantasy series. De spin-off zal Blood Origin gaan heten.

Hierbij reizen we terug naar het ontstaan van de eerste Witchers, en het moment waarop de werelden van mensen, monsters en magie met elkaar werd verbonden: de zogeheten ‘Conjuction of the Spheres’. Jodie Turner-Smith gaat de hoofdrol spelen, over de rest van de cast en de precieze releasedatum is helaas nog niet veel bekend.

fantasy series

2. Harry Potter spin-off

Zweinstein, Voldemort, Hagrid en de gevreesde ‘Avada Kedavra’-vloek: fans van de Harry Potter-reeks duiken bij het horen van deze woorden meteen weer in de wereld van magie. Voor hen is het nieuws dat er wordt gewerkt aan een spin-off van de filmreeks dan ook geweldig. De serie is namelijk één van de populairste fantasy series aller tijden.

HBO Max zal de spin-off gaan produceren, maar er is nog niets duidelijk over waar het verhaal precies over zal gaan. Met de nieuwe Fantastic Beasts-film ook nog op de planning, is in elk geval duidelijk dat we nog niet klaar zijn met de tovenaars en heksen.

fantasy series

3. Game of Thrones: House of the Dragon

Denk je aan fantasy series, dan denk je aan Game of Thrones. Weinig series wisten ons zó te vermaken en bezig te houden als Game of Thrones, dat dus ook niet voor niets een IMDb-score van een 9.3 heeft.

House of the Dragon zal de spin-off worden waar we nú al niet op kunnen wachten. In deze nieuwe serie wordt er gefocust op de Targaryen-familie van vroeger (de voorouders van Daenerys dus). Wanneer een koning overlijdt, vechten zijn kinderen uit verschillende huwelijken samen met hun draken om wie de troonopvolger mag worden. De spin-off staat gepland voor 2022.

fantasy series

4. Lord of the Rings

Dé absolute nummer één onder de fantasy series is Lord of the Rings. Het lijkt dus ook een onmogelijke opgave om een waardige opvolger van de drie films van Peter Jackson te produceren, maar Amazon gaat de uitdaging toch aan. Naar verluid hebben ze $500 miljoen besteed aan de serie, die zich 1000 jaar voor de films zal afspelen, in de ‘Second Age’. Nieuwe gezichten, maar blijkbaar ook wat oude bekenden, zullen weer voorbij komen. Wij kunnen niet wachten op de Amazon spin-off.

lord of the rings